Bron: Unitas- foto’s: Theo Bos

Het is de Roodbroeken niet gelukt om de achterstand kleiner te maken op IFC, omdat de inhaalwedstrijd tegen Alblasserdam met 3-1 verloren ging. Na twee minuten al liepen de Roodbroeken weer achter de feiten aan en was de wedstrijd in de 45e minuut zelfs al beslist, nadat vlak voor rust ook de 2-0 viel. Met nog 6 wedstrijden te gaan is het nu bijna “Mission impossible” om direccte degradatie te voorkomen, hoewel de Roodbroeken nog wel een aantal wedstrijden tegen ploegen uit de onderste regionen spelen.

Onnodige snelle schterstand
Al binnen 2 minuten stonden de gastheren op een 1-0 voorsprong door zwak verdedigend ingrijpen van Unitas. Vier minuten later moest keeper Bjorn in ’t Veld knap redding brengen om erger te voorkomen. Unitas deed voetballend niet onder voor de gastheren en via uitblinker Abdus “Appie” Zencirkiran die een mooie combi opzette met Rida Assaban kwam de steekbal bij Denzel Libretto terecht die de gelijkmaker op zijn schoen had. Zijn inzet werd echter gepakt door de keeper en zo bleef het 1-0. Een mooie lange bal van Martin Bos die achter de verdediging terecht kwam werd opgepikt door IJsbrand van Eldik, maar die schoot wat gehaast over. Unitas had een vrij goede fase en een doorkopbal van Brandon Markham werd direct op de slof genomen door Rida Assaban, maar ook zijn inzet ging over. Alblasserdam bleef zelf ook gevaarlijk, soms geholpen door slordig balverlies van Unitas-zijde, maar keeper Bjorn wist slordig balverlies van Unitas goed te maken en een kans tot corner te verwerken. In de 38e minuut nog een mogelijkheid voor Unitas nadat de sterk spelende Noam van Wijk een lange pass gaf op IJsbrand van Eldik en die zag zijn voorzet bijna op de slof van de meegelopen Rudy Schrijver komen, maar de bal werd verdedigd. Aan de andere kant waren het keeper Bjorn en Noam die samen nog de 2-0 konden voorkomen in de 42e minuut. Helaas viel deze een moment voor rust, na zwak verdedigen van Unitas. 

Snelle KO
Binnen 6 minuten was het weer raak voor de gastheren en werd het 3-0. Unitas deed wat terug in de 65e minuut nadat een corner van Abdus “Appie” Zencirkiran door Noam van Wijk werd binnen geschoten en was de spreekwoordelijke eer gered. Alblasserdam kreeg nog een aantal mogelijkheden maar wist niet meer te scoren. Een opmerkelijk en heugelijk moment was nog het feit dat Daan Romijn zijn debuut mocht maken en samen met zijn broer Michel in het veld stond. Voor de Roodbroeken blijft het nu elke week alles geven en kijken waar het schip strandt in dit merkwaardige seizoen.