Tekst en foto’s © Hulpdiensten Gorinchem

De brandweer in Gorinchem is de afgelopen dagen druk geweest met verschillende meldingen van een gaslucht. Donderdagochtend 28 maart moest de brandweer uitrukken naar de Zakdragerstraat, na metingen door de brandweerlieden werd hier niks aangetroffen. 
Een dag later, vrijdagochtend 29 maart werd melding gemaakt van een gaslucht op Avelingen-West in Gorinchem. Het is niet bekend of de brandweer daar iets heeft aangetroffen.

In de nacht van 29 maart op 30 maart rukte de brandweer met spoed uit naar de Willem van Arkellaan in Gorinchem. Een bewoner rook aldaar een gasachtige lucht. Naast de brandweer kwam ook een eenheid van de politie ter plaatse. Metingen wezen uit dat er in de woning geen verhoogde concentratie gas aanwezig was. De brandweer ging na de metingen terug naar de kazerne.

Zaterdagochtend 30 maart kwam opnieuw een melding van een gaslucht binnen. Net na 09.00 uur moet de brandweer met spoed uitrukken naar de Gerard van Lomstraat in Gorinchem. Ook hier werden na metingen geen verhoogde concentraties gas waargenomen.