Laatste update:28-03-2019 | 17:55
Woordvoering:Zeeland-West-Brabant

Werkendam – Twee verdachten zijn donderdagmiddag opgepakt na een achtervolging. Ze zouden een pinpas hebben gestolen. Met hulp van medeweggebruikers kon het tweetal tot stoppen gedwongen worden op de Merwedebrug.

Op donderdag 28 maart 2019 om 14.35 uur kwam er bij het operationeel centrum een melding binnen van de diefstal van een pinpas. Op de Boterstraat zouden drie mannen een pas van een vrouw hebben gestolen. Het drietal was er vandoor gegaan. Getuigen zagen dat twee van de mannen in een auto stapten en wegscheurden. De derde verdachte is niet meer gezien. Getuigen noteerde het kenteken en gaven dat door. De melding werd uitgegeven aan surveilance-eenheden in de omgeving. Korte tijd later zagen agenten de auto, die een huurauto bleek te zijn, rijden in de richting van de A27. Ze achtervolgden de auto met zwaailicht en sirene.

Tot stoppen gedwongen.

Van verschillende kanten probeerden de surveilance-eenheden de auto in te sluiten. Hij reed de A27 op in noordelijke richting. De bestuurder reed met hoge snelheid van soms wel meer dan 130 km/u. Hij reed in eerste instantie over de vluchtstrook maar toen hij de Merwedebrug naderde hield die strook op en moest hij invoegen tussen het drukke spitsverkeer. Medewegebruikers hadden in de gaten dat de politie die auto moest hebben omdat ze nog steeds met zwaailicht en sirene achter de verdachten aan reden. Het verkeer voor de auto van de verdachten blokkeerde al rijdend de rijstroken zodat de auto niet harder kon rijden. Daarom lukte het om met de politieauto naast de auto van de verdachten te komen. Op dat moment ging het busje voor de auto van de verdachten hard op de rem zodat ze bij hem achter op de trekhaak knalden. De agenten sprongen op dat moment uit hun auto en probeerden de verdachten aan te houden. De bestuurder wilde nog weg  komen door op een agent in te rijden maar die kon op tijd weg springen. De auto van de verdachten kwam tot stilstand en twee mannen uit Frankrijk, van 32 en 38 jaar oud, werden aangehouden. Het is nog onduidelijk, in tegenstelling tot wat eerder gemeld was, of ze het gestolen pasje bij zich hebben.

Hulde en getuigen

De mannen zijn aangehouden verdacht van diefstal, poging doodslag op een agent en verschillende verkeersovertredingen. De politie is de medeweggebruikers zeer erkentelijk voor hun hulp en dan met name de bestuurder voor de auto van de verdachte. Zo konden de twee verdachten, zonder al te veel geweld en gevaar aangehouden worden. Ook hulde voor de andere wegebruikers die wel de weg voor de verdachten dicht hielden maar de politieauto’s vrije doorgang verleenden. Het is mogelijk dat automobilisten dashcambeelden hebben van de achtervolging of gedeelten ervan. De politie zou die graag hebben ter ondersteunig van het proces-verbaal tegen de bestuurder. Als u deze heeft kunt u dat melden via:
– via deze link
– via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/aangifte-of-melding-doen
– via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006)


Werkendam – Attente getuigen hebben er voor gezorgd dat donderdagmiddag twee Franse criminelen werden aangehouden. Kort daarvoor hadden drie mannen een oudere vrouw in Werkendam van haar pinpas beroofd,

De twee zagen bij een bank in Werkendam in totaal 3 mannen die zich vreemd gedroegen bij de pinautomaat. Een van de getuigen sprak de man aan. Die voelde onraad en sprong in een auto bij de tweede man en zij gingen er vandoor.

Getuigen hadden het kenteken van de vluchtende auto gefotografeerd en de politie gebeld. Zij zagen tevens dat de vluchters richting A27 reden. mede door dit snelle handelen van de getuigen, wist de politie al snel klem te rijden bij Merwedebrug en aan te houden.

Er zou sprake zijn van nog een derde man die zou zijn weg gerend. Deze is niet meer aangetroffen.