De lente is begonnen en dat was aan het frisse zonnige weer te merken.

Uit bij Leonidas speel je om 13.00 uur. Wat ongewoon, maar als je met de 3 punten wegloopt maakt het allemaal niets meer uit. Qua ambiance valt het allemaal wat tegen bij Leonidas. Er waren nog volop staanplaatsen dus een busje supporters konden we nog wel kwijt.

De wedstrijd begon rommelig, onsamenhangend zelfs voor beide teams, maar toen de westrijd eenmaal op gang kwam bleek Unitas het betere van het spel te hebben. Leonidas begon met een grote kans toen het uitverdedigen niet goed ging, maar het schot ging naast.

Zoals gezegd was het hierna Unitas dat het spel dicteerde. Vooral over de zijkanten met de vleugelspitsen Yassin Ouja en Souffian Charraoui was Unitas constant gevaarlijk. Drie 100% kansen werden niet verzilverd door resp. Esey Kiflom, Yassin Oujas en Souffian Charraoui. Dat had zomaar 3-0 kunnen zijn.

In de 30e minuut was het uiteindelijk toch raak toen Souffian Charraoui zijn medespeler Akin Arslan alléén voor de keeper zette terwijl hij zelf ook een schietkans had. De goed spelende middenvelder bleef heel koel en rondde netjes af : 0-1.

4 minuten later het zelfde scenario. Weer was Souffian Charraoui de aangever en de afronder Akin Arslan. Nu stond de dik verdiende 0-2 op het scorebord.

Even later schoot dezelfde Akin Arslan nog net naast anders had het 0-3 gestaan en dat was zeker niet onverdiend geweest op dat moment.

Gelukkig voor Leonidas brak de rust aan en bleef het 0-2.

Uit de historie is bekend dat Leonidas beter alléén maar tweede helften kan spelen want dan komt het op zetten. Ook nu.

In de 46e minuut verdween een schot net over en in de 47e minuut was het wel raak. De uitblinkende keeper van Unitas kon in eerste instantie een schot nog keren, maar in de rebound was hij kansloos tegen de inzet van Jeremy van Uunen en het stond 1-2.

Leonidas ging opportunistischer spelen en gooide veel duelkracht in de strijd. Unitas moest aan de bak en deed dat met veel inzet en een fantastische Owen Verduijn konden de roodbroeken het hok verder schoon houden. Vooral de redding op de doellijn , na een kopbal van één ven de Leonidas spitsen, was van grote klasse.

Ook Unitas had nog een keertje moeten scoren toen Souffian Charraoui alléén voor de keeper verscheen. De spits wilde poorten, maar dat werd doorzien door de keeper.

Het bleef dus 1-2 en de punten gingen mee naar de Bliekenstad.

Volgende wedstrijd : 2 april bij Achilles Veen voor de districtsbeker.