Het verschil op de ranglijst is groot, want Arkel staat bovenaan en Unitas op plek 14. Arkel won na 90 minuten vrij makkelijk, maar Unitas liet zich toch van een betere kant zien dan de laatste 3 wedstrijden hiervoor. Klinkt gek, want het resultaat blijft hetzelfde voor de Roodbroeken, maar met de piepjonge ploeg liet het bij vlagen toch leuk voetbal zien. Met nog 7 wedstrijden te gaan en 8 punten achter (met een wedstrijd minder) op IFC is het een bijna onmogelijke klus voor de Roodbroeken om de nacompetitie nog te halen en directe degradatie te voorkomen. De komende weken zullen het moeten gaan uitwijzen.

Effectief Arkel

Unitas startte fris en IJsbrand van Eldik, maakte na weken van afwezigheid, zijn comeback en liet gelijk in de 5e minuut zijn kwaliteiten zien nadat hij aan de rechterkant door 2 verdedigers heen ging en besloot de bal terug te leggen op de mee opgekomen Boaz Helderman die de bal over schoot. De eerste mogelijkheid was voor Unitas, maar Arkel kreeg die 5 minuten later en ook zij schoten over. In de 12e minuut kapte een speler van Arkel twee verdedigers van Unitas uit en gaf de bal op de vrijstaande goalgetter Van Horik die de 0-1 op het scorebord bracht. Unitas reageerde gelijk en wederom via een mooie combinatie tussen IJsbrand en Job Lanting leek het gevaarlijk te worden. De actie kon echter verdedigd worden en zo was voor Arkel het gevaar geweken. Arkel kreeg in de 17e minuut wederom een grote kans, maar de bal ging voorlangs. Een minuut later was het wel weer raak nadat een voorzet bij de 2e paal werd teruggekopt en de bal binnen getikt kon worden, 0-2. Unitas deed wat het kon, maar kon niet echt meer gevaarlijk worden, buiten twee goede voorzetten van Rida Assaban in de 38e minuut, maar niet binnen gelopen konden worden. In de 43e minuut was de wedstrijd beslist nadat Arkel de 0-3 scoorde.

Scorende Debutant

In de 2e helft werd de gemiddelde leeftijd van Unitas nog lager en kwamen debutanten Ghilles Sedik en Daan Goes in het veld van JO19-1 voor de moegestreden IJsbrand van Eldik en de licht geblesseerde Abdurrahman Zencirkiran. Het was Arkel echter dat snel gevaarlijk werd en keeper Bjorn in ’t Veld bracht 2x knap redding. Vijf minuten later werd het toch 0-4 door wederom Van Horik. In de 60e minuut kwam Unitas er via de linkerkant goed uit en was het Tim Mehl die de bal op Job gaf en die passte op Daan Goes, die zijn debuut extra glas gaf door de 1-4 binnen te schieten. Arkel kreeg daarna nog 2 kansen, maar ook nu was het keeper Bjorn die in de weg stond. In de 75e minuut kwam Pim Kolenberg bij de Roodbroeken het veld in en verving zijn maatje Sil Muller, die in de basis mocht beginnen. Arkel maakte in de laatste minuten nog 2 goals en zo werd de eindstand 1-6 en kreeg Unitas helaas toch weer veel goals tegen en moet het zich op gaan maken voor de volgende wedstrijd tegen Alblasserdam.

Bron: Unitas – foto’s: Theo Bos