foto: Ferry Verheij

 De derde editie van het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) staat voor de deur. Van donderdag 11 april tot en met zondag 14 april staan 21 films op drie locaties op het programma. Kaarten zijn te koop via www.iffg.nl

Na de openingsavond op donderdag 11 april gaan op vrijdag 12 april de deuren weer open voor de filmliefhebbers. In zowel Theater de Vijfzinnen als Theater ‘t Pand zijn maar liefst vier films te zien voor publiek. Het filmfestival start die dag met twee schoolvoorstellingen gevolgd door Roma, een hit in alle filmhuizen. De avond in de Vijfzinnen wordt afgesloten met Woman at War. In Theater ‘t Pand start het IFFG de middag met de prachtige film Las Heraderas. Daarna volgt Paradize’89 in aanwezigheid van de Letse regisseur Madara Dislere.

foto: Timon Both

Een dag later, op zaterdag 14 april, kunnen filmliefhebbers terecht in alle drie de theaters. In de Vijfzinnen zijn The Reports on Sarah and Saleem, Capharnaúm en Pajaros de Verano te zien. In Peeriscoop draaien die dag Another Day of Life, Zer en Leto. In ’t Pand kan men genieten van Wajib, Donbass en Los Versos del Olvido.  Zondag start traditiegetrouw met het filmontbijt en de film Sir in ’t Pand. Daar zijn ook te zien Rafiki en Yomeddine. In Peeriscoop kan men die dag genieten van de familiefilm Rosie & Moussa, Los Vientos del Sur en Shoplifters.

Het IFFG start ook dit jaar met de feestelijke openingsavond op donderdagavond 11 april voor alle sponsors en overige betrokkenen van het filmfestival. Kaarten voor de films van vrijdag, zaterdag en zondag kunnen via de website besteld worden.

Internationale gasten

En ook dit jaar weer trekt het IFFG internationale filmgasten naar Gorinchem. Kazim Öz is regisseur van de film ZER en geeft op zaterdag acte de présence in Theater Peeriscoop, net als de Peruaanse regisseur Franco Garcia Beccera op zondag bij zijn film Los Vientos del Sur. Bij de openingsfilm is de Mexicaanse acteur Juan Pablo de Santiago voor het nagesprek bij I Dream In Another Language. Benieuwd naar de andere internationale filmgasten en special guests? Houd de Facebookpagina van het IFFG in de gaten of kijk op www.iffg.nl. Kijk daar ook voor het exacte tijdsschema.