Na een lange busreis ging Unitas op bezoek bij RKSV Minor.

De weersomstandigheden waren zeer wisselend : regen , wind , hagel en af en toe een zonnestraal.

Hier moesten beide teams een manier voor vinden om mee om te gaan. Beide teams deden dat naar behoren zodat de omstandigheden geen beslissende rol speelden.

Naar aanleiding van de afschuwelijke gebeurtenissen in Nieuw-Zeeland werd eerst een minuut stilte in acht genomen. Een indrukwekkend gebaar van beide teams. Compliment hiervoor.

De eerste helft was voor Unitas dat naar hartenlust met een hoog baltempo de tegenstander terugdrong op eigen helft. De ruimtes werden zodoende klein en Unitas had veel moeite om een gaatje te vinden in de verdediging van Minor.

Stefan van Hulst kwam regelmatig op, haalde de achterlijn, maar hoge ballen werden vakkundig geëlimineerd. Over de grond dan maar : Daniël Alexander werd vrijgespeeld, haalde ook uit, maar de halfhoog ingeschoten bal werd gepareerd door de keeper. Al in de 18e minuut moest aanvoerder Enis Ulusan met een kuitblessure afhaken en werd vervangen door Akin Arslan. Eén van diens eerste daden was een schot dat net naast ging. Vol vertrouwen werd de rust ingegaan met een 0-0 stand al had er wel wat meer gecreëerd kunnen/mogen worden.

Na de rust even wennen aan de wind voor beide teams en we gingen weer verder waar we gebleven waren. Zo stiekem weg wilde ook Minor een beetje naar voren prikken. In de 52e minuut werd door Unitas een onnodige overtreding gemaakt aan hun rechterkant. De bal werd voorbij de tweede paal geslingerd waar het kopduel veel te slap werd aangegaan en verloren want de bal werd weer terug gekopt en centraal voor de Unitaskeeper Owen Verduijn stond centrale verdediger Tjemu Kunu klaar om de 1-0 binnen te knikken.

De allereerste keer dat Minor voor het vijandelijke doel verscheen was het dus meteen raak. Bizar. De onrust sloop er in bij Unitas dat de rust maar niet kon bewaren om al combinerend de overhand weer terug te krijgen. In de 60e minuut kreeg Daniël Alexander nog een levensgrote kans om binnen te knikken, maar hij richtte naast het doel.

In de 70e minuut een dubbele wissel : Daniël Alexander en Kevin Cornet werden afgelost door Pascal van Delden en Armand Selmani. 5 minuten later werd er door Unitas balverlies geleden en Armin Elalji in de ruimte gelanceerd. Hij kapte zijn directe tegenstander vakkundig uit en schoot droog de 2-0 in de touwen. Unitas probeerde van alles, maar mocht uiteindelijk blij zijn dat Minor via de counter niet nog meer scoorde.

Een “balen”wedstrijd voor de roodbroeken die de aansluiting naar boven weer moeilijker zag worden.

Volgende week om 13.00 uur plaatselijke tijd naar Leonidas maar opnieuw proberen.