Een strijdend SVW kwam na ruim een uur spelen met 0-1 achter tegen degradatiekandidaat IFC za., maar de ploeg van trainer Tutu Ndona bleef geloven in een resultaat en pakte via twee late doelpunten alsnog de volle drie punten. De winnende Gorinchemse treffer viel zelfs pas in de slotminuut.

In de eerste helft gebeurde er nagenoeg niets. SVW had dan wel letterlijk de wind in de rug, maar figuurlijk zeker niet. De thuisclub grossierde in balverlies, hanteerde een veel te laag tempo creëerde weinig. IFC leunde vol op de defensie en beperkte zich tot een zeer spaarzame counter. Pas in de 45e minuut werd SVW gevaarlijk, toen Musab Abdirahman een schotje op doel loste.

Na rust kwam de wedstrijd langzaam maar zeker op gang. Verdediger Jordanis Moschatsis kwam op rechts door, mikte op doel en zag zijn schot gepakt worden door de IFC-doelman. Even later viel aan de andere kant wel een doelpunt. Jip Kegge ontsnapte op links en schoot in de verre hoek prima binnen, 0-1. SVW bracht aanvallende impulsen via invalbeurten voor Stefanos Moschatsis en even later Johnny Wijnbelt. Ook ging Michel Vinken verder naar voren spelen. Het leverde kansen en doelpunten op. In de 74e minuut kon Ahmed Kelifa de gelijkmaker scoren, maar zag zijn inzet van dichtbij gekeerd worden. Drie minuten later viel het doelpunt alsnog. Stefanos Moschatsis was er als de brandweer bij om de gelijkmaker te scoren, na goed doorgaan van Michel Vinken, 1-1. In de 82e minuut kreeg Johnny Wijnbelt vanaf rechts de kans. De inzet van de spits vloog echter net over het doel van IFC. De 90e minuut brak aan en dat was al eerder een ‘Gestreept Minuutje’ gebleken. Ook dit keer. Michel Vinken kwam door het centrum door met de bal aan de voet, zag zijn inzet gekeerd worden door de doelman, maar Hicham Farhou stond op de goede plek om de rebound te verzilveren, 2-1! SVW ontsnapte in de 94e minuut nog aan de gelijkmaker, toen een afstandsschot van IFC op de lat plofte. Het bleef echter bij 2-1.

SVW haakt door deze zege weer aan bij de subtop en kan volgende week een mooie stap voorwaarts zetten in wederom een thuisduel. De aftrap bij SVW – Groote Lindt is dan om 15.00 uur.

zaterdag 16 maart 2019
SVW – IFC za. 2-1 (0-0)
63. Jip Kegge 0-1
78. Stefanos Moschatsis 1-1
90. Hicham Farhou 2-1