foto: Jan Noorlandt

Daar was dan eindelijk de tweede overwinning van het seizoen en nog wel tegen streekgenoot Sliedrecht, samen met Sportlust’46 kandidaat voor de titel in de eerste klasse C. Helaas wist ook concurrent Geinoord/Nieuwegein met 1-0 te winnen van GRC’14, zodat het verschil zes punten blijft.

De start was overweldigend, want binnen de minuut stond GJS op een 1-0 voorsprong. Nordin el Hassani werd de diepte in gestuurd, hij gaf de bal breed op Louis Damen die de 1-0 binnen schoot. Goed voetbal was vandaag niet mogelijk vanwege de zeer straffe wind. Sliedrecht had de wind mee in de eerste helft, maar veel ballen gingen veel te hard. Bede teams kregen weinig kansen. maar in de 42e minuut kwam Sliedrecht toch wel verdiend op de 1-1. In eerste instantie tikte Raymon de Haan de laag ingeschoten bal nog uit de hoek, maar de toelopende Marciano Simonis tikte de bal alsnog binnen. Ruststand dus 1-1.

foto: Jan Noorlandt

Na de rust had GJS de wind mee en in de 53e minuut werd het 2-1 door een curieus doelpunt van Kenny Lagendijk. De corner die hij nam kwam hoog voor het doel en werd door de wind meegenomen en stoot achter keeper Mathijs Donatz net achter de doellijn op de grond. Scheidsrechter Gerrie van Essen uit Best stond bij de paal op de doellijn en constateerde terecht dat de bal achter de lijn was. Drie minuten later een prachtige redding van keeper Raymon de Haan en uit de daarna volgende corner werd net over de lat gekopt. Weer drie minuten later opnieuw een gevaarlijke corner van Kenny Lagendijk, waaruit Sjors Hendriks naast kopte. In de 67e minuut kwam Sliedrecht op gelijke hoogte. Een lage voorzet vanaf links werd keurig door Danny van Laarhoven binnen getikt (2-2). Binnen de minuut kwam GJS echter weer op voorsprong. Opnieuw een gevaarlijke corner van Kenny Lagendijk die door invaller Ruud Bos met zijn eerste balcontact bij de tweede paal tegendraads werd binnengekopt (3-2).Sliedrecht ging op jacht naar de gelijkmaker en in de 83e minuut werd een vrije trap van Marciano Simonis keurig door Raymon de Haan uit het doel getikt. Kort daarna besliste Ruud Bos met zijn tweede doelpunt, een mooie boogbal over de keeper, de wedstrijd, 4-2.

Assistent-scheidsrechter Dennis Vroege was het er absoluut niet mee eens dat scheidsrechter Gerrie van Essen het doelpunt goedkeurde, want volgens hem was het buitenspel. Maar de scheidsrechter stond zelf op één lijn en keurde de treffer goed. Even dreigde de assistent-scheidsrechter van het veld te lopen, maar hij bedacht zich en bleef toch nog vlaggen.

Vlak voor tijd kon Quincy Bartens (volgend seizoen speler van Sliedrecht) nog alleen op keeper Mathijs Donatz afgaan (opnieuw vlagde de assistent), maar de keeper redde met zijn voet. Na een kleine vijf minuten extra speeltijd vond de goed leidende scheidsrechter Van Essen het welletjes en blies af. Rest nog te vermelden dat al snel in de eerste helft Rob van den Boom geblesseerd uitviel en werd vervangen door Stefan Hölzken en dat halverwege de tweede helft Ruud Bos in het veld kwam voor Louis Damen.

Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen LRC op het programma, aanvang 18.00 uur. Thuis won GJS met 2-1.