Optocht en Bliekengat – zaterdag 2 maart

Zaterdagmiddag is traditioneel de dag voor de carnavalsoptocht in Bliekenstad.

Verzamelen en starten op de Schelluinsestraat en vervolgens de stad in om via Westwagenstraat, Gasthuisstraat, Arkelstraat, Walsteeg, Kortendijk, Langendijk, Tolsteeg, Krabsteeg, Boerenstraat, te eindigen in de Haarstraat bij het Bliekengat (carnavalsnaam voor De Vijfzinnen).

Over de optocht kunnen we kort zijn. Hij was kort. De deelnemers waren zeker niet minder enthousiast als andere jaren, maar het gemis aan bouwruimte voor de carnavalswagens slaat toch een flink gat in de stoet.

Voor De Vijfzinnen vond het defilé plaats langs Prins en zijn gemaal en de Raad van Elf. De functieloze burgemeester mag er ook bij staan. Voor de gelegenheid had zij een vorstelijk rood gewaad aan en zag er prachtig uit.

Daarna de prijsuitreiking de beste carnavalsgroep van de optocht en verder weer feest met dans, zang en polonaise.