Foto’s © Hulpdiensten Gorinchem – Max Liet

Donderdag 28 februari, ging de “pieper”van Herman Sangers.Brand bij een bedrijf aan de Schelluinsestraat, waarbij ook een vrouw in nood geholpen moest worden. Fluitje van een cent voor Herman, hij is tenslotte al 27 jaar en 8 maanden brandweerman bij het korps in Gorinchem.

De te redden vrouw redde hij zelfs met veel liefde, want het bleek zijn eigen vrouw te zijn. Niet als ridder per paard, maar als brandweer man met een autoladder werd het klusje geklaard. De autoladder was trouwens de oldtimer van de brandweer, waar Herman in vroeger tijden ook meerdere keren bij echte branden mee was uitgerukt.

Na deze redding werd in de brandweerkazerne, door zijn collega’s, afscheid genomen van Herman. Sangers verdwijnt niet helemaal bij de brandweer. Hij blijft jeugdleider bij de jeugdbrandweer. Een plek waar zijn jarenlange ervaring van pas zal komen.