Er werd de laatste weken hard gewerkt in en aan het hotel Buiten de Waterpoort. Toch is men al zover dat het restaurant in het hotel inmiddels is geopend. Het totale werk is nu af, op wat kleine werkzaamheden na.

gereed om de eerste relaties te ontvangen, het terrein voor krijgt nog een groenvoorziening

Op de locatie waar ooit Karel de Stoute opdracht gaf om het kasteel met De Blauwe Toren te bouwen, waarvan het nu geopende restaurant de naam Stoute Karel draagt.

Men kan er nog niet de hele week terecht, maar voorlopig in ieder geval in het weekend en de donderdag ervoor en de maandag erna, vanaf 16.00 uur.

Zelf noemt men het restaurant het meest ‘stoute’ restaurant van Gorinchem. Je kunt er genieten van een prachtige fonkelende wijn, een goed glas bier of pure whisky, een hemels hapje of een kostelijk gerecht van aparte combinaties en bijzondere smaken.

De locatie is na een moeizame start gevestigd op een fantastische, historische locatie in Gorinchem. Buiten de Waterpoort, uitkijkend over rivier de Merwede, schurend tegen de stadswal en stadsgracht aan. Vanaf hier kunt u de prachtige omgeving verkennen: het rivierenlandschap, de Vestingdriehoek met Woudrichem, Slot Loevestein en Fort Vuren, de Biesbosch, over de dijk naar Zaltbommel, langs de Linge naar Leerdam of via slingerende polderwegen de Alblasserwaard in.

Als het geheel af is kunt u in hotel Karel de Stoute een overnachting boeken in één van de vijftien kamers.  Rust eens lekker uit na een dagje uit in Gorinchem. Bij Karel de Stoute kan het.

De kamers onder in het hotel hebben toegang tot een een terras, direct tegen de gracht aan. Hier zit u rustig aan de gracht met uitzicht op het kunstwerk van Jan van Munster , de wallen met de Tolkazerne.

Deze kamers tonen ook iets speciaals. In de kamers is de vloer voor een gedeelte van glas en kijkt u zo op de restdelen van het kasteel met de Blauwe Toren.

In het hotel kunt u kiezen uit een vestinggrachtkamers onder in het hotel, maar ook een penthousekamer met een woongedeelte met keuken, aparte slaapkamer, ruime badkamer en apart toilet. Een eigen terras is toegankelijk vanuit de woonkamer en slaapkamer. Rondom heeft u vrij uitzicht over de omgeving van Gorinchem. Deze kamers zoeken een publiek, dat langer in het hotel zal verblijven.

Donderdag 28 februari was het hotel open voor de relaties. Zij konden alles eens op hun gemak bekijken en tevens genieten van een hapje en drankje.