foto’s: Theo Bos

Wat een mooie dag beloofde te worden,  eindigde voor onze Roodbroeken dramatisch. Wederom een dik verlies na 90 minuten voetbal en IFC pakte 40 km verderop ook 3 punten. Met nog 9 wedstrijden te gaan ziet het er zeer somber uit voor de zaterdagtak van Unitas en moet er over 2 weken echt gewonnen worden, want anders heeft de 3e klasse maar 1 seizoen mogen duren. Misschien dat een week rust wonderen kan verrichten, want die zijn wel nodig op Sportpark Molenvliet.

Makkelijke tegengoals, zelf niet scoren

Unitas leek goed te starten, hoewel de eerste kansen voor de bezoekers uit Hardinxveld waren. Keeper Fikrie Adahchour moest al na 3 minuten 2x redding brengen. Aan de andere kant was er een goed genomen vrije trap van Rida Assaban die de keeper wist te pakken. In de 15e minuut was er een mooi opgezette aanval van Unitas via Michel Romijn, Tim Mehl en Denzel Libretto. De bal kwam uiteindelijk voor de voeten van Brandon Markham, maar die schoot hoog over. De bezoekers waren wel zeer effectief en in de 19e minuut, niet voor het eerst dit seizoen, kon een speler  vanuit een corner vrij inkoppen, 0-1. De donkere wolken boven Sportpark Molenvliet dienden zich weer aan, ondanks het heerlijke zonnetje. In de 30e minuut werd  het zelfs 0-2 door een “klutsgoal”en niet goed ingrijpen van de Unitas verdediging. 5 minuten later kon de wedstrijd gekeerd worden, nadat Denzel Libretto goed doorliep op een tekorte terugspeelbal, maar hij de bal via een verdediger geblokt zag worden en de beste kans om in de wedstrijd terug te komen niet verzilverd werd. 5 minuten later was het weer Denzel Libretto die vanaf de linkerkant een mooie actie in huis had, maar zijn schot over zag gaan. Ook in de 45e minuut lukte het de Roodbroeken niet om een goal te maken, want Brandon Markham kopte vanuit een corner net over.

Monsterscore

Unitas kreeg na rust de eerste kans, maar  Boaz Helderman lepelde de bal over vanuit een lastige positie. Een simpele counter van Hardinxveld bracht de 0-3 en gaf de definitieve knock-out aan de Roodbroeken. Unitas kreeg nog een groot aantal kansen, maar wist zelf niet te scoren waar Hardinxveld dat wel uiterst effectief deed. Zo konden de bezoekers met een 0-6 overwinning in de zak terug naar huis en ziiet het er voor Unitas Zaterdag niet goed uit. Met nog 9 wedstrijden te gaan tellen nu alleen nog maar overwinningen.