Een prachtige zonnige wedstrijddag voor de roodbroeken naar IFC stond op het (inhaal)programma.

Na de matige prestatie van de vorige week was het aan Unitas de taak om weer orde op zaken te stellen qua prestatie. De ambachters hadden de laatste 5 wedstrijden verloren en waren dus ook uit op herstel in deze thuiswedstrijd. Kortom , ingrediënten genoeg voor een spannend potje.

En dat was het ook de eerste 15 á 20 minuten met een vlot combinerend IFC en met een degelijk staand Unitas. De eerste mogelijkheid was voor IFC na 10 minuten, maar het ziedende schot werd knap door Ruud Verberk verwerkt.

Wat IFC NIET hielp was de rode kaart voor hun linkervleugelverdediger Nico Ramos die het veld kon verlaten na natrappen op Daniël Alexander. Unitas begon het tempo langzaam op te voeren en stuurde de tegenstander van links naar rechts.

In de 34e minuut kreeg Daniël Alexander de kans om de score te openen, maar de keeper werkte de bal naast zijn doel. IFC had al 4corners te nemen gekregen toen Unitas zijn eerste kreeg. De voorzet was van aanvoerder Enis Ulusan en de kopbal was van Esey Kiflom. De bal vloog de bovenhoek in en de 0-1 voorsprong was voor  Unitas. Dit was ook de ruststand.

Na de rust was Unitas de bepalende partij in de wedstrijd. In de 55e minuut ging een lob van Daniël Alexander naast in de 59e minuut schoot Anass El Bouchataoui de bal hard in de korte hoek maar daar lag de keeper weer in de weg.

In de 60e minuut was het de overijverige Soufian Charraoui die zichzelf via een ééntweetje alleen voor de keeper manoeuvreerde   hem middels een siffiansloos  En zo stond het 0-2. De ex-Unitasser Stephen Emelina was zo ongelukkig om een lange bal van Achraf Chentouf langs zijn eigen keeper te werken en zijn oude club op 0-3te zetten.

In de 62e minuut wisselde Yohn Tilahun zijn plaats in voor Fabian van Horssen en in de 69e minuut kwam Kevin Cornet voor Stefan van Hulst. Unitas kreeg legio kansen via Soufian Charraoui en Fabian van Horssen, maar de keeper redde een paar keer bekwaam.

In de 76e minuut kwam ook nog Akin Arslan er in voor Joey Lokasi. De kansen voor Unitas regen zich ook  aaneen, maar de goel vieel aan de andere kant toen uit een scrimmage Noel Goossens de 1-3 langs Ruud Verberk schoot in de 89e minuut. Eén minuut later was het verschil weer 3 toen uit een vlijmscherpe counter Unitas via Akin Arslan uit een assist van Pascal van Delden de 1-4 eindstand op het bord noteerde.

Volgende wedstrijd de bekerwedstrijd tegen LRC op zaterdag 2 maart om 17.00 uur in Leerdam