(verslag & foto’s: Ronald Tukker)

SVW liep vanmiddag tegen duur puntenverlies aan tegen degradatiekandidaat Meerkerk. De ploeg van trainer Tutu Ndona liet de mond spreken in plaats van de voeten en werd naar een verdiende 3-1 nederlaag gespeeld door de strijdende thuisclub. De streepjes liepen daarmee averij op in de strijd om de 2e plaats in de competitie en het zag tot overmaat van ramp het zicht op de 2e periodetitel verdampen.

En de Gorcumse formatie begon nog wel zo sterk aan het duel. Al in de 1e minuut ontfutselde de doorjagende Mike Venderbos de bal aan een Meerkerkse verdediger, omspeelde doelman Wilco den Tuinder en schoof de bal in het lege doel, 0-1. Naarmate de eerste helft vorderde vocht de thuisclub zich steeds meer in het duel en SVW liet zich de kaas van het brood eten en verzandde in praatsessies op en langs het veld. Na een kwart wedstrijd was het dan ook Meerkerk, dat op gelijke hoogte kwam. Volledig vrij staand, mocht Dick Kooijman de 1-1 binnen koppen. Vlak voor rust kregen de streepjes nog een tik. Youri van Blanken schoot de 2-1 ruststand op het scorebord.

In de tweede helft ging SVW wel op jacht naar de gelijkmaker, maar dat deed het zonder veel uitgespeelde doelkansen af te dwingen. In de 54e minuut schoot Venderbos uit de draai net over en naast het doel. Zeven minuten later werd een goed schot van Ahmed Kelifa door de geblesseerd ogende doelman Den Tuinder uit zijn doel geranseld. Na ruim een uur werd het duel beslist. Meerkerk kwam voor het eerst na rust gevaarlijk voor het doel, Van Blanken kapte binnen de zestien en schoot de 3-1 in de touwen. SVW kwam daarna niet verder meer dan schot voorlangs van invaller Johnny Wijnbelt. Enig lichtpuntje vanmiddag was het debuut van de tiener Robel Yigzaw Tsegai, die in de 82e minuut het veld betrad namens SVW.

In het carnavalsweekeinde is er geen competitievoetbal in Zuid 1. Op dinsdag 5 maart speelt SVW thuis om de EM-cup. De aftrap bij SVW – LRC Leerdam is dan om 20.00 uur. Zaterdag 9 maart hervatten de streepjes de competitie om 15.00 met een uitduel bij De Zwerver.

zaterdag 23 februari 2019
Meerkerk – SVW 3-1 (2-1)
1. Mike Venderbos 0-1
22. Dick Kooijman 1-1
45. Youri van Blanken 2-1
64. Youri van Blanken 3-1