De hekkensluiter van de competitie kwam op bezoek op Molenvliet.

Aan je stand ben je dan verplicht om te winnen, maar dat is niet meteen vanzelfsprekend. Unitas wilde in het begin meteen doorpakken, maar dat gebeurde vooral chaotisch, waardoor het tot de 15e minuut duurde voordat Unitas voor het eerst gevaarlijk kon worden. De poging van Pascal van Delden kwam recht op het doel af en in de handen van de keeper. In de 20e minuut werd Pascal centraal aangespeeld door Fabian van Horssen. De keeper kwam zijn goal uit en leek de bal op te gaan rapen, maar de verbazend snelle Pascal van Delden kon vlak voor zijn neus de bal nog over hem heen en in het lege doel lepelen en zo stond het 1-0.

De Meern heeft een aantal prima spelers tot zijn beschikking, maar er is ook een aantal spelers dat het niveau eigenlijk niet aan kan en het collectief was er ook niet zodat Unitas wel de bovenliggende partij was en bleef.

In de 29e minuut breidde Fabian van Horssen de score uit tot 2-0 na een slim balletje van Soufian Charraoui.

De enige keer dat De Meern voor de goal van Ruud Verberk kwam was het overigens wel meteen raak. Dyllan Ahinful scoorde na wat geklungel in de verdediging van Unitas in de 39e minuut de 1-2.

Al in de 44e minuut was de marge weer twee toen Pascal van Delden na een assist van wederom Fabian van Horssen de 3-1 binnen kon schuiven. Dit was meteen de ruststand.

In de tweede helft was het beeld niet anders. Unitas viel aan en De Meern verdedigde.

Eerst schoot Fabian van Horssen op fabuleuze wijze van af de rechterkant op ongeveer 20-25 meter de bal met links in de verre boven hoek.

Even later schoot Soufian Charraoui de bal vanuit een directe vrije trap nog op de lat waarna de bal uit de rebound door Esey Kiflom werd binnen gewerkt. Echter de assistentscheidsrechter stond met zijn vlag voor buitenspel te wapperen en ging de goal niet door.

4-1 was zodoende de eindstand .

Volgende week wordt er om half 3 afgetrapt in Meerssen.