GJS – Sportlust’46

Dit was dus de wedstrijd van de hekkensluiter tegen de koploper. Oftewel de wedstrijd van de club die het met eigen jongens wil doen en niet betaalt tegen de club die spelers kan halen en een behoorlijk budget beschikbaar heeft voor het eerste elftal. Het werd een dragelijke nederlaag en op basis van de tweede helft gingen de drie punten verdiend mee naar Woerden.

In de eerste helft bood GJS goed tegenstand, al was de eerste mogelijkheid voor de gasten toen Patrick Lopes Martins da Veiga de bal in de voeten geschoven kreeg, maar naast schoot. Halverwege de eerste helft kwam de wedstrijd even in handen van de thuisclub. Een vrije trap van Kenny Lagendijk werd prachtig uit de hoek getikt door keeper Michael de Leeuw en even later schoot Youri Bos vrijstaand net over het doel. Uit het niets kwamen de gasten in de 36e minuut op voorsprong. De bal ging uit een voorzet via de voet van Julien Dorrepaal omhoog, waardoor Raymon de Haan er net niet goed zijn vingers onder kon krijgen en Mark van der Weijden in het lege doel kon koppen. In de slotminuut schoot de zelfde speler nog een keer naast. Het was jammer dat GJS met een 0-1 stand ging rusten, terwijl de mogelijkheid er was om op voorsprong te komen.

De eerste helft had heel veel kracht gekost en hoe verder de tweede helft vorderde hoe meer het alleen tegenhouden werd voor GJS. Maar zolang de 0-1 stand niet veranderde, bleef er altijd hoop dat de bal een keer goed zou vallen voor het doel van de gasten. Sportlust kreeg volop kansen, maar de bal ging niet in het doel. Of er was een verdediger die de bal op het laatste moment wegtikte of van de lijn haalde, of Raymon de Haan voorkwam een doelpunt met enkele mooie reddingen of de kansen werden gewoon gemist. In de 81e minuut besliste Sportlust’46 dan toch de wedstrijd toen Rick Wils een corner keurig binnenkopte bij de tweede paal.

Deze 0-2 nederlaag tegen de waarschijnlijke kampioen was geen schande voor GJS. De blamage van de 4-0 nederlaag in de beker tegen Arkel werd hiermee toch een beetje uitgewist. Zo spelend zal GJS best nog wel punten halen deze competitie.

Volgende week staat de uitwedstrijd in Zwijndrecht tegen VVGZ op het programma.