(verslag: Ronald Tukker)

SVW is uitgeschakeld voor de beker. Op een koude dinsdagavond in het Brabantse Gilze werd een onnodige nederlaag geleden. Kantelpunten in de wedstrijd waren een rode kaart vlak voor rust en met name een zeer discutabele strafschop vlak na rust.

Zondag derdeklasser Gilze kwam al binnen het kwartier op voorsprong. Rudy van Hoek werd diep gestuurd en rondde beheerst af via een lage schuiver, 1-0. Al snel kwam SVW op gelijke hoogte. Uit een hoekschop kopte Michel Vinken de 1-1 binnen. In de 37e minuut was het wederom een kopbal, die SVW de voorsprong opleverde. Fitim Meha raakte de bal niet helemaal vol, maar de bal caramboleerde met een vreemde curve het doel in, 1-2. Vlak voor rust moesten de streepjes met tien man verder. Jordanis Moschatsis had met geel op zak al een paar pittige ingrepen gedaan en kreeg bij een volgende ingreep de tweede gele kaart, en dus rood, voorgehouden van arbiter Van Heiningen.

Na rust kwam Yasar Canta in de ploeg om de Gorcumse verdediging weer op volle sterkte te brengen. Gilze ging met een man meer op jacht naar de gelijkmaker en die zou al snel vallen. Een SVW-speler kreeg de bal binnen de zestien meter hard tegen het gezicht aan, ging bloedend neer en moest behandeld worden door verzorger Van Baarle. Tot verbijstering van heel SVW wees Van Heiningen naar de stip: strafschop! Tijdens de felle protesten die op deze belachelijke beslissing volgden, gaf de arbiter binnen een minuut drie gele kaarten aan SVW-spelers. Rudy van Hoek nam de strafschop en schoot via de handen van doelman Angelo Perini binnen, 2-2. In de 65e minuut schoot Stan de Kock de 3-2 binnen in de verre hoek. In de slotfase van het duel was het nog Meerik van Zon die Gilze definitief in veilige haven schoot, 4-2.

SVW hervat zaterdag de competitie met een thuiswedstrijd. De aftrap bij SVW – Streefkerk is om 15.00 uur.

dinsdag 29 januari 2019
Gilze – SVW 4-2 (1-2)
13. Rudy van Hoek 1-0
20. Michel Vinken 1-1
38. Fitim Meha 1-2
52. Rudy van Hoek (strafschop) 2-2
65. Stan de Kock 3-2
86. Meerik van Zon 4-2
45. Rode kaart: Jordanis Moschatsis (SVW, 2x geel)