Vanaf donderdag 31 januari wijzigt de verkeerssituatie op de Spijksesteeg. Vanaf die dag gaan we de nieuwe verbinding tussen de Van Andel Spruytlaan en de Spijksesteeg gebruiken. Deze ligt ten noorden van de nieuwe rotonde waardoor de rotonde vanaf dat moment gemaakt kan worden zonder dat het de weg hiervoor moet worden afgesloten. Ook de aansluiting tussen de Spijksesteeg en de Laag Dalemseweg gaat vanaf die dag weer open.

Het verkeer blijft voorlopig in twee richtingen over de oostelijke rijbaan van de Spijksesteeg rijden. Deze weg krijgt twee T-splitsingen, de Van Andel Spruytlaan en de Laag Dalemseweg. Bij deze splitsingen is het (zoals we inmiddels gewend zijn) alleen toegestaan om rechtdoor te rijden of rechtsaf te slaan. Met de auto de rijbaan van de Spijksesteeg “oversteken” mag dus niet! De tijdelijke belijning wordt opnieuw aangebracht om de verkeerssituatie voor iedereen duidelijk te maken.

Op de bijgevoegde schets zijn de verkeersstromen in beeld gebracht. 
Verkeer wat vanaf de Van Andel Spruytlaan komt en richting de A15 of de Laag Dalemseweg op wil moet eerst rechtsaf richting Dalem en via de rotonde Merwedonk weer terug naar het noorden. Verkeer vanaf Dalem of uit de Laag Dalemseweg wat de Van Andel Spruytlaan op wil moet eerst rechtdoor en via de rotonde Griendweg weer terug.

Voor fietsers en voetgangers blijft de situatie voorlopig ongewijzigd.

Vandaag zijn er weer reparaties uitgevoerd aan de verlichting. Tijdens de test functioneerde alles naar behoren.