(verslag: Patrick Sleeuwenhoek, foto’s: Ronald Tukker)

SVW heeft vanmiddag een forse oefennederlaag geleden tegen het een klasse hoger spelende Heukelum geleden: 1-4. Positief punt uit de wedstrijd was de terugkeer van doelman Angelo Perini onder de lat.

Heukelum was vanaf minuut één de betere ploeg. Al binnen een minuut schoot Benjamin Meijdam in vrije positie in de handen van Perini. Lars van Honk testte de doelman met een afstand schot alvorens Heukelum in de 12e minuut op een 0-1 voorsprong kwam. De indraaiende bal van Boekhout werd teruggelegd waardoor linksback Thijs van Veluw de bal kon binnenschuiven.
Een paar minuten later was spits Floris Kool met een kopbal dichtbij het 2e doelpunt. Op het half uur kwam SVW met een gevaarlijke counter eruit maar de poging van Fitim Meha werd gekeerd. Vlak voor rust ging het alsnog hard. Aanvoerder David Ruane liet zich verrassen door de opstomende rechtsback Adem Kahraman die in de korte hoek binnen schoof: 0-2.
Een minuut later stond zelfs de 0-3 op het scorebord. Kahraman mocht in vrijstaand de bal voorleggen en Floris Kool zette zijn voet tegen de bal voor de ruststand.

In de rust zette trainer Tutu N’dona het nodige om en kwam SVW vaster in het duel. Vlak na de rust zette de goed invallende Zeki Laaiti door maar zag zijn inzet net naast gaan. Ook een goed genomen vrije trap werd gekeerd door de Heukelumse doelman. Vlak voor tijd maakte Heukelum uit de enige kans in de 2e helft de 0-4. Benjamin Meijdam werd weggestoken en rondde keurig af.
SVW redde nog de eer via Zeki Laaiti, die een verkeerde weggekopte bal bij Heukelum binnen schoof: 1-4.

Een forse nederlaag voor de streepjes. Aanstaande dinsdag treed SVW aan in Gilze voor de 4e ronde van de districtsbeker. Op Sportpark Verhoven wordt er om 20:00 uur afgetrapt.

SVW – Heukelum 1-4 (0-3)
12 min 0-1 Thijs van Veluw
40 min 0-2 Adem Kahraman
43 min 0-3 Floris Kool
87 min 0-4 Benjamin Meijdam
90 min 1-4 Zeki Laaiti