Foto’s © Hulpdiensten Gorinchem – Max Liet

Zaterdagochtend werd er brand gemeld aan de Parallelweg in Gorinchem net na het viaduct over de A27.

De locatie betrof het woonwagenkamp waar brand was ontstaan in een bijgebouw. Bewoners van het kamp probeerden zelf de brand te blussen. Omdat zij geen maskers hadden werd er teveel rook ingeademd. Negen van hen moesten daarom per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd worden.

Toen de spuitgasten de brand wilden blussen, werd deze poging snel afgebroken. Er werd een hennepkwekerij ontdekt en de ervaring leert dat de kans op elektrocutie dan zeker niet is uitgesloten.

De brand is toch onder controle gekomen en politie en brandweer onderzoeken de zaak verder. Vermoedelijk was kortsluiting in de hennepplantage de oorzaak.

De hennepplantage werd wel direct geruimd. De planten werden ter plaatse vernietigd. Tevens werd alle apparatuur van de plantage verwijderd en in beslag genomen door de politie.

Ook is er sprake van een strafbaar feit. Is de stroom legaal of illegaal afgenomen en wie zijn de verdachten. Er zijn hiervoor nog geen daders aangehouden door de politie. Stedin kwam langs voor controle in de schuur.

Foto’s © Hulpdiensten Gorinchem – Max Liet

Meer nieuws en foto’s volgen later