Bron: Unitas -foto’s: Theo Bos

De eerste competitiewedstrijd in 2019 voor de Roodbroeken was die gelijk tegen koploper Arkel, waar op de ranglijst een verschil van 12 ploegen tussen zit. Dit was niet te merken vandaag want de Roodbroeken kwamen wegens verschillende redenen met een piepjonge ploeg naar Arkel en speelden een prima pot. Het verschil in de wedstrijd van gisteren was toch dat Arkel wat meer het geluk aan haar zijde had en onze Roodbroeken onfortuinlijk nog voor rust op een 2-1 achterstand kwamen. Er brand toch licht aan het eind van de tunnel voor de jonge ploeg van trainer Hans Bos en zijn staf, want de inzet was prima en eens gaat het dubbeltje, hopelijk op tijd, een keer de goede kant opvallen.

Snelle voorsprong

De Roodbroeken met een aantal wijzigingen in de ploeg gingen fel van start en gaven de gastheren weinig ruimte om in het spel te komen. In de 6e minuut resulteerde dit in de eerste kans voor de bezoekers en was het de sterk spelende Fadelme Elonga die met links in de korte hoek schoot, maar de keeper deze inzet nog kon keren. Een minuut later was het wel raak, nadat de goed spelende Jamiro Libretto behendig een vrije trap nam en Tim Mehl met een volley de voorsprong, net als een seizoen geleden bij de Roodbroeken thuis, op het scorebord zette, 1-0. Unitas was de betere ploeg en Arkel kwam lastig aan voetballen toe, maar in de 15e minuut waren het Martin Bos en Michel Romijn die goed samen ingrepen op een mogelijkheid voor Arkel. Beide ploegen kregen weinig kansen en er was veel strijd te zien op het prima veld van Arkel. In de 22e minuut moest keeper Robin Linders knap redding brengen op een van richting veranderd schot. 

Lucky Arkel

Na 20 minuten drong Arkel wat verder aan en in de 23e minuut was er een corner voor de thuisploeg. Een vrij zachte inzet vanuit de kluts van Corne van Horik leek bij de eerste paal weggeschoten te worden, maar de bal ging er tot ieders verbazing toch in en werd het 1-1. In de 45e minuut werd de pech voor de Roodbroeken nog groter, want na een vrije trap kreeg van Horik de bal via de kluts mee en deed zijn oude ploeg met een rotgevoel naar de kleedkamer terugkeren, want zo was het opeens 2-1 en liepen de  Roodbroeken weer achter de feiten aan.

Strijd

In de 2e helft was het nu de thuisploeg die de morele opsteker een minuut voor rust goed wist te verzilveren en sterk uit de kleedkamer kwam. Ze werden wat dreigender en wisten wat vaker de buitenkanten te bereiken. 9 minuten na rust was er via een combinatie wederom een doelpunt en was het Sander Dekkers die 3-1 binnen lobte. Unitas klapte niet in, maar leek zich wat meer te herpakken en 2 minuten later leek daar via een goede aanval opgezet door Fadelme Elonga de aansluitingstreffer te komen, nadat de pass van Fadelme Elonga bij de gretige Tim Mehl kwam en hij vanaf de linkerkant een perfecte voorzet gaf op spits Job Lanting. Helaas ging zijn kopbal naast het doel en zo bleef het 3-1. De thuisploeg kwam er nog een paar keer gevaarlijk uit, maar wist niet meer te scoren. De Roodbroeken leverden met het team een prima strijd en de ploeg werd nog jonger, nadat er 2 debutanten in mochten vallen, Sil Muller en Pim Kolenberg. De Roodbroeken bleven het proberen en in de 75e minuut was er een goede voorzet van de inwoner van Arkel IJsbrand van Eldik op het hoofd van invaller Brandom Markham, maar de keeper van Arkel wist de inzet met een mooie duik te keren. Uit de corner die volgde was het de Roodbroeken ook niet gegund om te scoren, want uit de kluts was het Sil Muller die de bal net over schoot. Arkel kreeg in de slotfase nog 3 mogelijkheden, maar keeper Robin Linders wist dit 2x knap te voorkomen en de laatste inzet van Arkel ging naast. Zo wist de koploper de 3 punten in Het Glazen Huis te houden en keerden de Roodbroeken helaas puntloos terug naar Gorinchem, na een prima wedstrijd te hebben gespeeld.