Vanaf eind januari mag doorgaand vrachtverkeer niet meer door de woonwijken Stalkaarsen en Haarwijk rijden. Er komt een vrachtwagenverbod op de Mollenburgseweg en de Kleine- en Grote Haarsekade ter hoogte van de A15.

Sluiproute

Het meeste vrachtverkeer gebruikt de Haarwijk of Stalkaarsen als route naar de stad om zo de drukte op de rijkswegen te vermijden. Bewoners uit uit deze wijken hebben bij de gemeente geklaagd over het vrachtverkeer. Het zorgt voor trillingen en overlast. Bovendien rijden de vrachtwagens over routes waar ook veel fietsers waaronder scholieren, rijden.

De gemeente heeft daarom naar een oplossing gezocht en deze gevonden. Door een gedeelte van de doorgaande route af te sluiten kan het sluipverkeer vanaf de Banneweg naar de bedrijventerreinen niet meer door de wijk.

Winkels en andere voorzieningen in de wijk zelf moeten wel bereikbaar moeten blijven voor bijvoorbeeld bevoorrading. Daarom komt er geen algeheel vrachtwagenverbod voor de wijk.