Eindelijk behaalde GJS dan in de eerste wedstrijd na de winterstop, tevens laatste wedstrijd van de eerste comoetitiehelft, de eerste overwinning van het seizoen

Het was koud langs de lijn in deze avondwedstrijd. Heel erg druk was het daardoor niet, wel iets drukker dan anders. Vooral LRC supporters. De resultaten van de middagwedstrijden waren zeer ongunstig voor GJS, zeker de verrassende 1-0 overwinning van Geinoord/Nieuwegein op het sterke Sliedrecht.

GJS moest dus winnen.De thuisclub begon goed en drukte LRC terug op eigen helft. Er kwamen kansjes, vrije trap van Kenny Lagendijk op lat en kopte Sjors Hendriks uit een corner net naast. Maar ook LRC kwam er gevaarlijk uit en eerst moest Raymon  de Haan uitlopend redden, vervolgens stond Rob van de Boom in de baan van het schot en tenslotte schoot Arwin van Soest over het doel. LRC had meer voetbal in huis, maar GJS werkte hard en durfde vroeg druk te zetten.

In de 27e minuuut mocht Wesley Swets op randje buitenspel doorgaan en maakte beheerst 0-1. De beste kans kreeg Ricardo Papilaja in dr 35e minuut  maar hij schoot vrijstaan voor Raymon de Haan op de paal.  In dr 38e minuut werd het gelijk. Sereno Latuhihin onderschepte een aanval, stuurde Sjors Hendriks in de diepte die vrijstaand voor keeper Thijs Jansen binnenschoot. Rust 1-1.

foto: Jan Noorlandt

Na rust begon GJS weer goed, maar de kopbal van Ruud Bos ging over de keeper op de lat en in de rebound werd op de paal geschoten. Vervolgens ging een vrije trap van Kenny Lagendijk via de vingers van keeper Jansen en de lat over het doel.

Kansen waren er over en weer. Zo was er in de 62e minuut een scrimmage voor het doel van Raymon de Haan,  maar geen doelpunt. Beide teams kregen kansen en de wedstrijd leek op een 1-1 stand te eindigen. In de 66e minuut kwam LRC met 10 man te staan wegens rood voor Rick van Loo. Ook nu kreeg ook LRC kansen, maar Raymon de Haan hield stand. GJS ging op jacht naar de winnende treffer, maar kansen werden niet benut totdat Youri Bos in de 82e minuut de bal in de voeten kreeg met de rug naar het doel, hij draaide om zijn as en schoot de 2-1 binnen. 

Komende zaterdag moet GJS uit naar Almkerk.