verslag: Ronald Tukker

De streepjes ontwaakten vanavond maar moeizaam uit de winterslaap. Tegen 4e klasser Kerkwijk werd met de grootste moeite gewonnen. Pas in de 87e minuut viel de beslissing in een matige wedstrijd.

Na een rommelige openingsfase, met daarin wel een beter SVW, was het Kerkwijk dat op voorsprong kwam. Corné van Hemert schoot vanuit een tamelijk onmogelijk hoek de 0-1 in de touwen. Lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong. Net voor het half uur werd een goede voorzet vanaf de rechterflank eenvoudig binnen getikt door de volledig vrij staande Mike Venderbos, 1-1. Het was ook direct de ruststand.

In de tweede helft bracht Tutu Ndona een handvol invallers in het veld. SVW ging wat meer de aanval zoeken en deed dat ook met iets meer overtuiging dan voor rust. In de 48e minuut schoot Naser El Mousati de bal nog net naast het doel, maar drie minuten later was het wel raak voor de thuisclub. Een rebound viel voor de voeten van Fitim Meha, die meteen doeltreffend uithaalde, 2-1. Na een klein uur was er nog een mijlpaal te noteren met het debuut van jeugdspeler Yoav Jumnoodoo. Tien minuten voor tijd leek Stefanos Moschatsis de derde Gorcumse goal te gaan scoren. Zijn bekeken lobje zeilde echter via de buitenkant van de paal net niet in het doel. Vlak voor tijd kwam pas het beslissende doelpunt. Emre Gulpinar schoof de 3-1 in de touwen.

Genoeg werk nog aan de winkel voor SVW, dat zeker nog niet klaar is voor de competitieclash tegen Groote Lindt over anderhalve week. SVW gaat eerst nog een lang weekend op trainingskamp in Ewijk, waar het zal deelnemen aan de International Wintercup Holland in Beuningen. Aanstaande dinsdag oefent SVW dan weer thuis in Gorinchem. De aftrap bij SVW – HWD is om 20.00 uur

donderdag 10 januari 2019
SVW – Kerkwijk 3-1 (1-1)
23. Corné van Hemert 0-1
29. Mike Venderbos 1-1
51. Fitim Meha 2-1
87. Emre Gulpinar 3-1