Update:

still uit YouTube video

De kerkenraad van de Grote Kerk heeft dat laten weten dat de gastpredikant Dominee Maarten Klaasen uit Arnemuiden, mede-initiatiefnemer van de Nederlandse versie van de Nashville-verklaring, zondag, 13 januari, niet zal voorgaan als gastpredikant in de Grote Kerk van Gorinchem, zoals aanvankelijk de bedoeling was. 

 De wijkgemeente Grote Kerk heeft op dit moment geen vaste eigen predikant. Men zoekt vervanging door een andere dominee.

Een petitie tegen de komst van Klaassen naar Gorinchem is de afgelopen dagen door ruim tweehonderd mensen ondertekend.

In Slikkerveer loopt eenzelfde petitie tegen de komst van de dominee.Hier is hij op 27 januari niet welkom.

Omstreden bezoek

Zondag 13 januari komt dominee Maarten Klaassen naar Gorinchem om te preken in de Grote Kerk.

De dominee is een van de predikanten die achter de Nashvilleverklaring staat. Omdat veel Gorkumers van mening zijn dat deze man niet gewenst is, is er een petitie gestart.

Murat Aydemir is de initiatiefnemer op petities.nl met de titel: “Dominee Maarten Klaassen willen wij niet in Gorinchem.” Hij verzoekt: De komst van de dominee aan te merken als niet gewenst. Op zijn minst de toespraak uit te stellen tot dat het OM besloten heeft of er strafrechtelijk onderzoek komt naar aanleiding van de verklaring.

Ondertussen wordt de petitie al volop getekend. De petitie is hier te vinden

Op Facebook wordt het plan geopperd om zondagochtend een vreedzaam protest met regenboogvlaggen te voeren rond de Grote Kerk. 

Overigens is het niet duidelijk of dominee Klaassen specifiek over de Nashvilleverklaring komt spreken in Gorinchem. Klaassen spreekt regelmatig in diverse kerken in Nederland.