Foto’s Hulpdiensten Gorinchem – Max Liet

Woensdagmiddag vond er rond het middaguur een ernstig ongeval plaats op de een kruising van de Newtonweg met de Spijksesteeg.

Een vrachtwagen komende van de Spijksesteeg sloeg hier af de Newtonlaan in. Op dat moment stak een scooterrijder juist de Newtonweg over in de richting van de Graaf Reinaldweg. Hierbij kwam de scooterrijder onder de vrachtwagen terecht.

Vanwege de ernst van het ongeval kwamen de diverse hulpdiensten voor assistentie. Specialisten van de brandweer voor het bevrijden van het slachtoffer, de traumahelikopter kwam met hulpverleners voor medische hulp.

Het slachtoffer is ter plaatse de eerste hulp verleend waarna hij per ambulance met spoed naar het UMC in Utrecht werd vervoerd. De politiewoordvoerder sprak over zeer ernstig gewond.

De baan richting binnenstad van de Newtonweg was geruime tijd afgesloten. Het kruispunt is voorzien van verkeerslichten, maar er nog niet bekend waarom beiden doorreden. De politie probeert aan de hand van getuigenverklaringen de toedracht te achterhalen.

Over de toestand van het slachtoffer is nog niets bekend.