Ze komen er weer aan, de 10 mooiste dagen van het jaar: De Nationale Voorleesdagen! Zo ook bij de Bibliotheek AanZet. Van 23 januari t/m 2 februari schenken we door middel van de leukste activiteiten nóg meer aandacht aan voorlezen aan baby’s, peuters en kleuters.

In Bibliotheek Gorinchem kun je op zaterdag 2 februari bijvoorbeeld aanschuiven bij het Voorleesontbijt. Van 10.00 tot 11.30 genieten kinderen en hun ouders van een heerlijk ontbijtje. En natuurlijk een mooi verhaal uit de Prentenboek TopTien voorgelezen door niemand minder dan meesterverteller Roy Grunewald. Kom je ook langs? Aanmelden kan op www.debibliotheekaanzet.nl.

Voorlezen is een feest!

Het voorlezen van een verhaaltje of het bladeren in een prentenboek zorgt voor het maken van herinneringen bij kinderen. Ook heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. Daarom vinden ook dit jaar De Nationale Voorleesdagen weer landelijk plaats. In 2019 is dit van 23 januari t/m 2 februari. Een huis voor Harry van Leo Timmers is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2019. Dit boek en de andere boeken uit de Prentenboek TopTien staan landelijk centraal bij de vele activiteiten tijdens De Nationale Voorleesdagen.

Lid worden is leuk

Een bibliotheekpas is voor kinderen tot 18 jaar gratis. Nieuwe jeugdleden ontvangen tijdens De Nationale Voorleesdagen een leuk vingerpoppetje van het Prentenboek van het Jaar. Bij de Bibliotheek AanZet staat tijdens De Nationale Voorleesdagen voorlezen aan de allerkleinsten centraal. We organiseren in veel van onze vestigingen verschillende activiteiten waar ouders, opa’s en oma’s en (klein)kinderen aan mee kunnen doen. Kijk op www.debibliotheekaanzet.nl voor aanmelden en meer informatie.

Praktische informatie

  • Wat: Voorleesontbijt Zaterdag 2 februari – 10.00 tot 11.30 uur – Bibliotheek Gorinchem
  • Voor wie: kinderen van 2 t/m 6 jaar
  • Toegang: gratis