Burgemeester Reinie Melissant is tijdens de Nieuwjaarsnacht weinig thuis geweest. Zij was veel op straat om daarbij het werk van de hulpverleners van dichtbij mij te maken.

foto: Reinie Melissant

Vanaf de briefing op het politiebureau was zij aanwezig en ging daarna met agenten mee de straat op. Om middernacht beleefde zij met hen op de Lingebrug de jaarwisseling, terwijl op de achtergrond het vuurwerk de lucht in.

Op twitter geeft zij aan dat dit een mooi moment was. Helaas werd het daarna iets minder en schrijft zij: “Daarna volgden er minder leuke momenten: gebroken ruiten bij school en huis, snoeiharde, illegale bommen (dit kan je geen consumentenvuurwerk meer noemen) en twee aanhoudingen. Agent geblesseerd. Bah.”

Kloostergang – foto:Max Liet
Kerksteeg – foto: Reinie Melissant

De minder leuke momenten bestonden uit diverse containerbrandjes, een autobrand in Gorinchem oost, illegale bommen met zoveel geluid dat er ruiten sneuvelden. Aan de Kloostergang kregen de hulpverleners te maken met een woningbrand. Daarnaast waren er meerdere opstootjes in de binnenstad en was er nog onenigheid bij een horecabedrijf aan de Kerksteeg waar ook de agent gewond raakte en er twee aanhoudingen werden verricht.

Trots is de burgemeester wel op haar en onze hulpverleners. “Respect. Diep respect heb ik voor al die politiemensen, brandweerlieden en ambulancemedewerkers die gevaar trotseren om de veiligheid van ons als burgers te garanderen. Vannacht heb ik er met m’n neus bovenop gestaan. Echt waar mensen. Het zijn allemaal helden!”

Daar sluit Gorkums Nieuws zicht graag bij aan.

foto’s: Reinie Melissant en Max Liet