De ondernemers van de Langendijk hadden het aardig voor elkaar afgelopen zondag. In de nacht van zaterdag werden de DJ’s door Riveer in Gorinchem afgeleverd. Dat was voor de toch flink vermoeide lopers een stuk verlichting bij de laatste etappe tussen Sleeuwijk en onze Stad van Tolerantie.

Tot 15 uur waren er op de Langendijk diverse activiteiten. Steeds met het doel om geld te verzamelen voor de drie goede doelen van Serious Request. Er werden o.a. zo’n 1000 kraanvogels gevouwen, Roots dance studio zorgde voor een flashmop en De Limonade brigade organiseerden een heus kussengevecht, bingo en meer. Zonder andere winkeliers te kort willen doen, maken we vermelding van fotograaf Johannes van Camp. Hij maakte prachtige portretten van kinderen en bracht daarmee €. 750,– bij elkaar.

Bij het kussengevecht konden we zien dat vooral de wethouder Ro van Doesburg en Joost van der Geest en de Kerstman onder vuur werden genomen door de rest. Een ongelijke strijd waar ze graag aan meewerkten. Zo’n 50 vechters sloegen erop los. Niet erg, want de klappen die vielen waren meer dan een daalder waard. Er viel ook een gewonde,. Er kwam geen bloed aan te pas, wel schrik. Een kleine meid moest door de altijd parate EHBO-er even getroost worden.

foto: Reinie Melissant

Men heeft zich in ieder geval niet voor niets ingezet met zijn allen. De donaties van winkeliers. vrijwilligers en voorbijgangers brachten zo’n €.5000,– op en wie weet wat daar nog bij komt als alles geteld is?

Rond 15 uur konden de DJ’s hun reis voortzetten. Tot aan Arkel kregen zij begeleiding van enkele Gorkumers om hen te steunen.