Zaterdag werd in Gorinchem de Santa Run gehouden. Vooraf hield men het hart vast, want het weer van de laatste dagen was alleen maar nat en winderig geweest.

foto: Max Liet

Gelukkig hield het net voor de Santa Run op en kon het evenement plaats met zo nu en dan wat druppels en hier had de run weinig last van. Wel was de avond vooraf een van de spandoeken,een in de Westwagenstraat, losgeraakt door de harde wind en moest de brandweer er aan te pas komen. Gelukkig werd het geen slecht voorteken.

foto: Santa Run

Reeds tegen 10.30 uur stonden er hele pelotons met Kerstmannen/vrouwen/kinderen gereed om zich warm te springen in hun rode pakken. Daarna was het de beurt aan onze burgemeester, Reini Melissant, om het startschot te geven. Zij was hierbij gekleed als een charmante kerstvrouw. Bijzonder was dat zij het startschot voor een run waar ze zelf ook aan mee deed. Zij sloot zich aan bij de groep rolstoelers om de 3 km. in de stad en over de vestingwallen te lopen. In totaal waren er zo’n 1250 deelnemers bij deze Santa Run.

Bij de finish werd aan iedere deelnemer een medaille uitgereikt en stond er onder neer warme erwtensoep gereed om op krachten te komen.

Natuurlijk was alles voor het goede doel en ook verenigingen konden een graantje voor de clubkas meepikken.