De hele week was men al druk bezig geweest met de bouw van de schaatsbaan op de Grote Markt. 

Vrijdag was het zover. Hier en daar nog wat onregelmatigheden verwijderen, het ijs keuren en de opening kon gaan plaats vinden. Om 12.00 uur, nog voor de opening, vond er al een kleine officiële handeling plaats.

De Stad Gorinchem. B.D.U. is mediasponsor bij het Winterfestijn, reikte kerstpakken en startnummers uit aan de gelukkigen van de winactie Santa Run.  Gabriëlle Damen, media adviseur van De Stad Gorinchem, Frank Visch, voorzitter van de Santa Run commissie van de Rotary Gorinchem en Leoniek Bor en José van der Heijden werden, met de schaatsbaan als achtergrond, gefotografeerd door GP-foto voor De Stad Gorinchem. Niet alle winnaars staan op de foto, want een paar hadden op dat moment andere verplichtingen.

Om 16.00 uur werd de ijsbaan door  wethouder Joost van der Geest geopend  en werd er door Freestyletalent een openingsact verzorgd.  Terwijl de aanwezige sponsors van de sponsorborrel genoten kregen de kinderen van de schaatsers van Freestyletalent een clinic Freestyle iceskating.

Een mooi begin voor 3 weken ijspret.

Meer info vindt u op https://www.gorcumswinterfestijn.nl/