GJS sloot het jaar 2018 helaas in stijl af en verloor voor de tiende maal een wedstrijd. Het puntentotaal blijft daardoor dus op twee punten staan.

Bij de warming-up moest GJS gelijk een teleurstelling verwerken, omdat Sjors Hendriks helaas niet fit genoeg bleek om te spelen. Afgelopen dinsdag liep hij een blessure op in de bekerwedstrijd uit tegen Haaften. De gasten uit Waardenburg waren duidelijk beter dan GJS en kwamen in de 15e minuut op een 0-1 voorsprong toen Aimen Seqqal een mooie actie met een zuiver laag schot in de verre hoek afrondde.

Ruim tien minuten later maakte Stefan Hölzken een overtreding binnen het strafschopgebied en scheidsrechter Bernard Elissen gaf een strafschop die benut werd door Willem-Paul van der Heijden. De laatste tien minuten kwam GJS wat meer opzetten, maar het bleef tot de rust 0-2.

Na de rust begon GJS goed en gelijk vanaf de aftrap schoot Kenny Lagendijk de bal vanaf links langs keeper Arjen Kaasjager, maar de bal werd van de lijn gehaald. De corner leverde niets op. Een kleine tien minuten later een mooie aanval van de thuisclub, afgerond met een hard schot van Julien Dorrepaal, dat helaas net voor het doel langs ging.

Na ruim een uur was WNC dicht bij de 0-3, toen de bal in een scrimmage diverse keren werd ingeschoten, maar steeds was er een been van een verdediger of van keeper Raymon de Haan die de bal blokkeerde. In de 73e minuut werd de wedstrijd definitief beslist door een dubieuze strafschop. Keeper Raymon de Haan stompte de bal boven het hoofd van Willem-Paul van der Heijden weer terug in het veld. In het duel met de keeper blesseerde de spits van WNC zich en scheidsrechter Elissen legde de bal op de stip, omdat naar zijn mening Raymon de Haan de spits in zijn gezicht had gestompt, wat beslist niet het geval was. De strafschop werd binnen geschoten door invaller Enzo Geene. In de 90e minuut kreeg ook GJS nog een strafschop die werd benut door Quincy Bartens.

Eindstand dus 1-3. In het laatste kwartier kwam Youri Bos nog in het veld voor Kenny Lagendijk. De eerstvolgende wedstrijd is nu GJS – LRC op 19 januari 2019 om 18.30 uur.