Verslag & foto’s: Ronald Tukker

Een complete offday zorgde ervoor, dat SVW de tweede competitienederlaag op rij leed en als subtopper de winterstop in gaat. De ploeg van trainer Tutu Ndona dribbelde zichzelf keer op de keer vast in de hechte Hardinxveldse defensie en de streepjes beschikten niet over een plan B. SVW worstelde voornamelijk met zichzelf en kwam niet tot uitgespeelde doelkansen in de povere derby. Hardinxveld won dik verdiend in Gorinchem.

In de beginfase werd al snel duidelijk dat de doelpunten vanmiddag duur zouden gaan worden. Beide teams grossierden in balverlies op het overvolle middenveld. Na een half uur leek SVW dan toch op voorsprong te komen via Fitim Meha, die alleen op doelman Marc Koning af stormde, maar de kans werd niet verzilverd. Een paar minuten voor rust viel het doelpunt wel aan de overzijde. Een inzet van Christian Verschoor plofte op knullige wijze in het doel, 0-1. Het was meteen de ruststand.

Na de warme thee was de eerste kans weer voor de bezoekers. In de 55e minuut kopte Robin de Boon maar net voorlangs. SVW kwam niet veel verder dan wat rollertjes van Naser El Mousati en Zeki Laaiti. Doelman Marc Koning kon deze Gorcumse doelpogingen met gemak onschadelijk maken. Na ruim een uur werd Johnny Wijnbelt ingebracht in de spits, maar ook hij kon geen potten breken, mede omdat hij nauwelijks bespeelbare ballen kreeg. In de 70e minuut werd de wedstrijd definitief beslist. Robin de Kok schoot in de verre hoek raak, 0-2.

Door deze nederlaag gaat SVW met een prima 4e plaats de winterstop in, op de 5 punten achterstand van de koppositie. Verder is SVW ook nog altijd actief in het bekertoernooi, zodat van een goede eerste seizoenshelft kan worden gesproken, onder de bezielende leiding van Tutu Ndona en Johnny Wijnbelt is de rust in de club teruggekeerd en dat is pure winst ten opzichte van voorgaande seizoenen.

SVW gaat nu de zaal in en zal dit kalenderjaar nog twee keer aantreden in de Proxsys Cup. Op 27 december om 19.25 uur is het SVW – Altena en op 29 december is het om 13.50 uur Asperen – SVW in de Oosterbliek.

zaterdag 15 december 2018
SVW – Hardinxveld 0-2 (0-1)
39. Christian Verschoor 0-1
70. Robin de Kok 0-2