Verslag & foto: Ronald Tukker

Dinsdagavond speelde SVW in de 3e ronde van de KNVB-beker een uitwedstrijd in Vught. Tegenstander Real Lunet acteert in de 2e klasse zondag en heeft met Frank van der Struijk (ex-Willem II) en Justin Tahapary twee ex-profs in de selectie. Een lastige wedstrijd voor de streepjes lag in de lijn der verwachting. Dat werd het ook. Maar het werd ook een wedstrijd in een hoog tempo, een meeslepende wedstrijd, die tot het gaatje zou gaan…

Na een sterke openingsfase van Real Lunet, dat de aanval zocht met sterk combinatiespel en veel beweging voorin, kwam in de 13e minuut de eerste snelle uitbraak van SVW. Op de linkerflank brak Hicham Farhou door op snelheid en hij schoot in de verre hoek raak, 0-1. Een mooie opsteker voor de streepjes. Twee minuten later was het alweer raak en werd de voorsprong verdubbeld. Na wederom een scherpe counter en een goede pass van Musab Abdirahmanm, kon Zeki Laaiti doeltreffend afronden, 0-2. SVW stond zeer compact en gaf weinig weg. Bij balverlies zette de ploeg vaak direct fel druk, wat veel duels op het middenveld tot gevolg had. Real Lunet was de kluts na de 0-2 even kwijt en creërde geen mogelijkheden meer. In de 36e minuut had Michel Vinken van dichtbij de 0-3 op de schoen, maar de doelman bracht prima redding. Vlak voor rust was het dan toch raak voor de thuisclub. Na wat halfslachtig wegwerken kwam de bal voor de voeten van Frank van der Struijk, die in de verre hoek raak prikte, 1-2.

Na rust was het SVW, dat als eerste een goede doelkans wist te creëren. Een prima aanval had Hicham Farhou als eindstation. Farhou schoot de bal maar nipt over de kruising. Een aanval die een beter lot had verdiend. Na een klein uur plofte een vrije trap van Jaouad Chraou zomaar in de verre hoek binnen, 2-2. De wedstrijd was los en kon nu beide kanten op vallen. Na een opstootje, waarbij de goed leidende arbiter Sjaak de Wild beide kemphanen geel gaf, was het Real Lunet dat dichtbij een voorsprong kwam. In de 75e minuut spatte een vrije trap uiteen op de lat boven doelman Jan Romijn.

Met de slotfase in zicht besloot trainer Tutu Ndona om assistent-trainer Johnny Wijnbelt in te brengen in de spits. De keuze van Ndona pakte goed uit, want Wijnbelt zou één van de doelpuntenmakers voor SVW worden in de strafschoppenserie, die na 90 minuten voetbal een beslissing moest brengen in dit spannende bekerduel. De strafschoppen werden genomen volgens het inmiddels welbekende ABBA-systeem.

Strafschoppenserie: 1-0, Hicham Farhou 1-1, Jeremy de Vries 1-2, 2-2, Jan Romijn pakt strafschop van Real Lunet, Johnny Wijnbelt 2-3, Musab Abdirahman 2-4, 3-4, 4-4, Youssef Boudou 4-5.

Door het stoppen van de derde strafschop van Real Lunet werd SVW-doelman de held van de avond in Vught. Romijn werd na de winnende strafschop van Youssef Boudou dan ook bedolven onder een kluwen van uitzinnige spelers en staf. Terecht, want SVW had een mooie avond bekroond met een bekerstunt in Vught!

Aanstaande zaterdag zal SVW weer met beide benen op de grond moeten staan, als angstgegner Hardinxveld op bezoek komt. De aftrap van de derby SVW – Hardinxveld is om 15.00 uur op sportpark Molenburg.

dinsdag 11 december 2018
Real Lunet – SVW 2-2 (1-2) SVW w.n.s.
12. Hicham Farhou 0-1
15. Zeki Laaiti 0-2
41. Frank van der Struijk 1-2
56. Jaouad Chraou 2-2