foto’s: Max Liet – Hulpdiensten Gorinchem

Maandagavond werd er rond 21 uur een schoorsteenbrand gemeld in Hoogblokland.

Dit werd echter al snel opgeschaald naar een grote brand en daarna direct tot uitslaande brand. Met groot materieel werd de strijd aangegaan met het vuur, waarbij ook brandweervoertuigen uit de regio werden opgeroepen.

Brandweermensen waren geruime tijd bezig om de brand te bestrijden en het duurde tot bijna middernacht tot het sein brandmeester kon worden gegeven. Bij de brand kwam veel rook vrij en men was nog de hele nacht bezig met nablussen.

De bewoner was op tijd uit de woning. Hij had wel rook ingeademd en werd door ambulance personeel onderzocht. Hij werd opgevangen door zijn buren. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Salvage werd opgeroepen ter ondersteuning.