Amnesty Schrijfmarathon in Bibliotheek Gorinchem

Maandag 10 december was het de Internationale Dag van de Mensenrechten. Op deze dag schrijven honderdduizenden mensen brieven voor mensen die groot onrecht is aangedaan. 

Men kijkt terug op een geslaagde dag. Heel de dag was de aanloop van publiek dat ook wilde schrijven tegen onrecht. Vrijwel steeds bleven de schrijftafels bezet. 

Burgemeester Reinie Melissant-Briene kwam ook langs om haar steentje bij te dragen. Samen met de andere schrijvers kwam ook zij  in actie voor de bescherming van bepaalde vrouwen die zich inzetten voor mensenrechten in andere landen. Onder het motto ‘Write for rights’ wil Amnesty International regeringen aansporen tot respect voor bijvoorbeeld vrije meningsuiting.

Waarom meeschrijven?

In veel landen worden mensen onterecht opgesloten, gemarteld of zelfs vermoord. Voor wie ze zijn, wat ze geloven of omdat ze een eigen mening hebben. De brieven die Amnesty International verzamelt, hebben veel succes. Gevangen komen vrij, foltering wordt gestopt en onderdrukkende wetten worden aangepast.