Foto: Theo Bos

Bron: Unitas Foto’s: Theo Bos

Wat een mooi omslagpunt had moeten zijn voor de jonge selectie van trainer Hans Bos, liep uit op een grote teleurstelling. De Roodbroeken kregen een ongenadig pak slaag tegen IFC en dragen nu de rode lantaarn en zijn op dit moment de zwakste ploeg uit 3C. Waar de ploeg tot 3 weken terug zich kon beroepen op pech en wat scheidsrechterlijke dwalingen, kan de gehele ploeg de laatste 2 weken nu alleen nog maar in de spiegel kijken en zichzelf alleen maar verwijten maken. Mentaal heeft de ploeg 3 weken geleden een dreun gehad zo lijkt het. Nu is het tijd dat de echte mannen op gaan staan, de voeten meer laten spreken en zich volgende week gaan herstellen tegen het eveneens laag geplaatste VVAC. Het wordt nu tijd voor passie, strijd, teameffort en resultaatvoetbal om van de laatste plek af te komen en nog enig zicht op lijfsbehoud in de 3e klasse te hebben.

Snelle 2-0 achterstand

Unitas kreeg de eerste kans op het kunstgras van IFC nadat in de 4e minuut een mooi schot van IJsbrand van Eldik door de keeper uit de kruising getikt kon worden. UIt de corner die volgde was het Melis “Poetzay” Kocan die eveneens op de keeper schoot. Aan de andere kant moest na 17 minuten keeper Robin Linders een prima redding met de voeten verrichten om de snelle voorsprong voor de gastheren te voorkomen. Wat toen nog wel lukte, lukte 2 minuten later niet en kon de vrije trap van 20 meter hoog het doel in worden geschoten en liepen de Roodbroeken al snel weer achter de feiten aan. In de 16e minuut kwam er een diepe bal die niet goed werd beoordeeld door de achterhoede en de 2-0 kon op het scorebord genoteerd worden. Unitas deed 3 minuten later wat terug, maar aanvoerder Nabil Adahchour schoot naast. In de 29e minuut was het Noam van Wijk die bijna raak kopte uit een corner, maar de bal ging naast. IFC kon in de 32e minuut de 3-0 maken, maar Robin Linders kwam er op tijd uit en voorkwam dit. 8 minuten voor tijd raakte Denzel Libretto niet voor de eerste keer dit seizoen wederom de lat en zat het de Roodbroeken weer niet mee. Zo bleef de ruststand 2-0.

Makkie voor IFC

Waar je in de 2e helft een ommekeer zou verwachten vanuit Unitas waren het echter de gastheren die al binnen 5 minuten de wedstrijd leken te beslissen en vrij makkelijk de 3-0 konden scoren. In de 58e minuut leek Unitas toch wat op te veren, nadat een vrije trap van Ijsbrand van Eldik in de kluts binnen getikt kon worden door de strijdbare Noam van Wijk; 3-1. IFC raakte niet in paniek en Unitas was niet bij machte om de wedstrijd te doen keren, sterker nog werd het zelfs 4-1 in de 66e minuut door een vrije kopkans voor IFC. 3 minuten later voorkwam de paal van Unitas erger en ook in de 89e minuut was het Boaz Helderman die met een goede ingreep de pijn niet nog erger deed worden. De Roodbroeken zullen volgende week echt uit een ander vaatje moeten gaan tappen tegen VVAC, anders wordt het een pijnlijke winterstop.