De stadsdienst van Gorinchem wordt vereenvoudigd door het samenvoegen van vier stadslijnen tot één nieuwe lijn 1. Deze rijdt twee keer per uur in twee richtingen en doet behalve het centrum, station en Beatrixziekenhuis voortaan ook de evenementenhal in Oost aan en ontsluit ook de wijk Stalkaarsen.

Om het wegvallen van de buslijnen 81 en 181 op de Arkelsedijk te compenseren gaat lijn 5 naar de Lingewijk twee keer zo vaak rijden, deze bedient voortaan ook de Gildenwijk. Spitslijn 6 naar Avelingen blijft gehandhaafd. Door de routeverlenging van SnelBuzz 387 ontstaat vanuit Hoog en Laag Dalem een en directe verbinding naar Utrecht. Naast een nieuwe buurtbuslijn als vervanging van lijn 76 blijven de bestaande buurtbuslijnen gehandhaafd. Buslijn 73 is geen onderdeel meer van de nieuwe DAV-concessie, maar valt per 9 december onder de concessie Rivierenland van Provincie Gelderland.

Meer informatie over de wijzigingen op deze lijn vindt u later op www.arriva.nl/gelderland.

Vervallen lijnen: 2, 3, 4, 75, 76, 81, 181.

Ongewijzigde lijnen:

701 Buurtbus Gorinchem – Noordeloos – Bleskensgraaf – Sliedrecht;

705 Buurtbus Gorinchem – Hoornaar – Arkel;

Gewijzigde lijnen:

1 Haarwijk – Stalkaarsen – Beatrixziekenhuis – Station – Centrum – Laag Dalem – Evenementenhal;

5 Lingewijk – Centrum – Station – Gildenwijk – Beatrixziekenhuis;

6 Station – Avelingen;

74 Groot-Ammers – Gelkenes – Nieuwpoort – Gorinchem;

387 Dalem – Gorinchem Station – Meerkerk A27 – Vianen – Utrecht;

674 Groot-Ammers – Gelkenes – Nieuwpoort – Langerak – Gorinchem.

Nieuwe lijnen:

79 Gorinchem – Hoornaar – Meerkerk A27;

80 Gorinchem – Bedrijventerrein Papland – Arkel – Meerkerk A27;

706 Buurtbus Gorinchem – Giessenburg;

Klik hier voor de dienstregeling van de gemeente Gorinchem. Er kunnen nog kleine wijzigingen plaatsvinden. Omwille van de leesbaarheid tonen de dienstregelingtabellen niet alle haltes waar de lijn stopt. Klik op bovenstaande lijnnummers voor een gedetailleerde routekaart, inclusief overzicht van alle haltes die door die lijn worden aangedaan.