Baronie speelt al een poosje op dit niveau en kent de wetten van de Hoofdklasse. De volwassenheid die dit team uitstraalt komt Unitas te kort, althans op deze speeldag.

Meestal komt er in dit verslag een opsomming van kansen , mogelijkheden, maar die waren zeldzaam. Baronie is met dode spelmomenten gevaarlijk. Vooral bij corners was het af en toe alarm in de achterhoede ven Unitas, maar uitgespeelde kansen leverde dit nauwelijks op . Unitas kreeg een “dotje” via Fabian van Horssen, maar zijn inzet vloog langs de verkeerde kant van de paal. Dit gebeurde pal voor rust en dat had een opsteker kunnen zijn voor Unitas.

De rust ging in met een 0-0 stand.

In de tweede helft was het vooral Baronie wat de klok sloeg. Veelvuldig speelden zij over hun linkerkant en daar zat meestal het gevaar. In de 47e minuut kon doelman Ruud Verberk nog een keer handelend optreden, maar in de 60e lag de bal toch in het netje toen er na een corner er een scrimmage ontstond en uiteindelijk Esey Kiflom ongelukkigerwijs zijn eigen keeper passeerde en Baronie op voorsprong zette.

In de 66e minuut maakte Unitas een overtreding op een prachtige positie voor de goal en Jorik Mijnhijmer krulde de bal over de muur langs de keeper en het was 2-0. Unitas probeerde van alles. Meer druk naar voren, een drietal wissels, maar het werd niet beter en uiteindelijk was de conclusie dat er te weinig werd gecreëerd voor het doel van Baronie en Unitas vanmiddag verdiend zonder punten huiswaarts moest.