gvv Unitas organiseert dinsdag 4 december een open huis om vrijblijvend kennis te komen maken met Walking Football. De groep is meer dan een jaar op elke dinsdagmorgen actief op Molenvliet en genieten elke week van de humor en het balletje trappen. We zoeken nog uitbreiding van spelers die ook een balletje willen trappen.

Iedereen is van harte welkom. De groep start om 10 uur met vooraf gezellig een kopje koffie. Er wordt 2x 25 min. Gespeeld met een kleine pauze. Neem eigen sportkleding mee en lekker douchen na afloop. Iedereen is van harte welkom.

Voetballen verbroedert, verbindt, overstijgt generaties en passioneert jong en oud. Bovenal is een balletje trappen heel gezond: je voelt je fitter en je conditie verbetert. Oók als je de zestig gepasseerd bent. Om 60-plussers op een sportieve manier met elkaar in contact te brengen, is OldStars Walking Football in het leven geroepen.

Wat is Walking Football?

Walking Football is een van oorsprong Engelse vondst. Eredivisie CV heeft in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds de spelvorm naar Nederland gehaald, verder uitgewerkt en via Betaald Voetbal Organisaties (BVO’s) geïntroduceerd als OldStars. Maar niet alleen BVO’s zien de voordelen van deze voetbalvorm, ook steeds meer amateurverenigingen starten met Walking Football.  gvv Unitas is de vereniging -bij u in de buurt- die in 2016 met Walking Football is gestart.

Bij deze voetbalvorm spelen zeventallen op een kwart speelveld met en tegen andere voetballers. Er mag, geheel zoals de naam doet vermoeden, niet gerend worden, de bal niet boven heuphoogte komen en het maken van slidings is niet toegestaan. Fairplay en plezier draagt Walking Football hoog in het vaandel. Deze spelvorm hanteert in grote lijnen dezelfde regels als in het reguliere voetbal, met een aantal uitzonderingen. Zo mag men bijvoorbeeld niet rennen, er is geen buitenspel en er zijn geen keepers. Niet rennen houdt in dat er altijd één voet aan de grond blijft. Het aanspelen van de bal in de voeten in plaats van in de loop en het vrijlopen zijn veel belangrijker. Deze regels zijn er om blessures te voorkomen. Niet alleen het voetballen staat centraal, maar juist het samenzijn en het onderhouden van sociale contacten, bijvoorbeeld na afloop in de kantine.