Op zaterdag 24 november vieren Artoteek en Gorcums Museum samen met de partners van het Huis van Inspiratie de jaarlijkse Open Dag. Er is een feestelijk programma met tal van activiteiten, muziek en aanbiedingen. De toegang is de hele dag, van 10.00 tot 17.00 uur,gratis. Iedereen is van harte welkom op de Grote Markt 17.

de Giesser Wildevrouwen

Bezoekers worden onthaald met koffie en gebak en kunnen genieten van livemuziek door De Giesser Wildevrouwen en de Boezem Boys. Rond de expositie ‘De smaak te pakken’ (over voedsel in de kunst) zijn diverse activiteiten. Esther Derkx demonstreert chocolade zeef drukken op borden en tegels en ecologisch kunstenaar Angelique van der Valk toont haar groentekleur-lab. Kunsthistorica Fleur Dérogée houdt om 14.30 uur een lezing over eten in de kunst door de eeuwen heen. Ook zijn er presentaties van de partners van het Huis van Inspiratie,zoals het ‘DOELAB’ en ‘De Boom van Tolerantie’. Uiteraard worden de kinderen niet vergeten. Zij kunnen spelen in het ‘DOELAB’ en een mooi cadeautje kiezen uit de grabbelton.

Dominique Chan

Voor bezoekers van de Artoteek zijn er allerlei extra’s. Zij krijgen een gratis lot met kans op mooie prijzen en nieuwe abonnees kunnen drie maanden gratis lenen. De Artoteek presenteert ook haar nieuwste kunstwerken van o.a. Herman Brood, Corneille en Klaas Gubbels.

Het volledige programma van de Open Dag is te vinden op www.artoteekgorinchem.nl of www.gorcumsmuseum.nl.

Corneille