Burgemeester Reinie Melissant-Briene gaat van 26 tot 30 november naar Zuid-Korea. Ze staat aan het hoofd van een handelsmissie en begeleidt enkele bedrijven uit Gorinchem en de regio, die daar commerciële mogelijkheden zien. Daarnaast maakt ze zich sterk om Gorinchem en de regio te promoten bij toeristische partijen in Korea.

De handelsmissie draait om 2 onderwerpen: duurzaamheid en toerisme.

Duurzaamheid

Damen Shipyards, Corbion en de Eurogroep willen in Zuid-Korea hun economische kansen verder onderzoeken. Met de bedrijven die zij bezoeken bespreken zij onderwerpen als windenergie, duurzaam vervoer over water, bioplastics, zelfhelend beton en zonne-energie. Alle bedrijven hebben al contacten in Zuid-Korea maar hebben met behulp van de gemeente en de Nederlandse en Koreaanse ambassade nieuwe contacten aangeboord.

Toerisme

Een ambtelijke afvaardiging van de gemeente Gorinchem bezoekt in Zuid-Korea samen met KLM drie touroperators. Daarvoor heeft de gemeente samenwerking gezocht met toeristische partners in onze regio, KLM en het Nederlands Bureau voor Toerisme om gezamenlijk het concept Land of Hamel neer te gaan zetten als een typisch Nederlandse regio.