Rivas-locatie De Schutse in Gorinchem heeft van de gemeente Gorinchem een zogeheten boombank ontvangen. Dit in het kader van het project ‘Bliek in Actie’. Dankzij deze donatie kunnen bewoners van De Schutse heerlijk genieten van de buitenlucht en het zonnetje. 

Dankbaar

Mirjam Verduin, zorgregisseur bij Rivas, is erg blij met de donatie. ‘Omdat onze bewoners regelmatig buiten zitten, heb ik de gemeente benaderd om een boombank te realiseren. We zij om de tafel gegaan en toen werd ik gewezen op het project ‘Bliek in Actie’. De gemeente heeft uiteindelijk het materiaal, de mankracht en alle andere gemaakte kosten op zich genomen en daar zijn we hen erg dankbaar voor.’

Prachtig plekje

De boombank wordt al regelmatig gebruikt door bewoners. Mirjam: ‘De bewoners reageerden erg enthousiast en vinden het een prachtige plek geworden om te genieten van de buitenlucht en het zonnetje. Maar ook wijkbewoners maken er gebruik van, wat zorgt voor contact tussen de bewoners van De Schutse en de wijk. Een mooie bijkomstigheid.’

Bliek in Actie

Bliek in Actie is een initiatief van de gemeente Gorinchem en brengt mensen, ideeën, subsidie en andere ondersteuning bij elkaar. Inwoners kunnen ideeën aandragen om hun buurt of wijk gezelliger, veiliger of mooier te maken. Vervolgens wordt bekeken hoe het idee, waar nodig met ondersteuning vanuit de gemeente, uitgevoerd kan worden.

Meer informatie 

Meer informatie over Bliek in Actie is te vinden op de website van de gemeente Gorinchem.