© foto: GP-foto

In het kader van de Maand van Respect is er op dit moment in de hal van het stadhuis een echte tentoonstelling onder de naam “Democratiefabriek”  te zien. Het is een echte doe-tentoonstelling waarbij democratie centraal staat. In de Democratiefabriek werk je met je hoofd, hart en handen


© foto: GP-foto

Jongeren ( ouderen mogen ook) kunnen zich daar vermaken.Ze kunnen hun eigen route volgen en ze kunnen met elkaar discussiëren en overleggen om antwoorden te vinden.

Thuis of op school verwerken ze hun antwoorden in een internetprogramma en printen ze hun certificaat met het resultaat van hun route. De toegang is gratis, dus loop eens binnen en laat je uitdagen. Of verrassen.

© foto: GP-foto

Een interactieve tentoonstelling met allerlei toestellen en apparaten. Iedereen is welkom om daarmee te onderzoeken en ontdekken wat democratie inhoudt. Toets en vergroot je kennis over democratie in de Democratiefabriek. De tentoonstelling gaat over thema’s als conflicten en machtsstrijd, maar ook over eigen idealen, waarden, houding en gedrag.

De tentoonstelling loopt tot 26 november.

© foto: GP-foto