Allemaal de schoentjes al gepoetst? Zaterdag om 10.00 uur arriveert Sinterklaas met de stoomboot in de Gorcumse Lingehaven. Het belooft een drukke en gezellige dag te worden en dan, ’s avonds mogen natuurlijk de schoentjes worden gezet.

Het programma ziet er als volgt uit: Vanaf 9.45 amuseren Praatjespiet en Danspiet het publiek in de Lingehaven. De Sint wordt om 10.00 uur in de Lingehaven door de burgemeester ontvangen. Daarna gaat de hele stoet lopend door de binnenstad (Langedijk, Hoogstraat, Kelenstraat, Grote Markt) naar de Grote Markt, waar verscheidene optredens zijn. Om 11.30 uur zal de burgemeester de sleutel van het Huis van SInt Nicolaas overhandigen. ’s Middags bezoekt Sint Nicolaas ook nog de andere winkelcentra in Gorinchem: 13.00 uur Piazza Center, 14.00 uur Nieuw Dalem en 15.00 uur Hoog Dalem

Tijdens de intocht loopt ook een glutenvrije piet mee. Zij zal te herkennen zijn aan een groene en witte ballon die aan haar pak vastgemaakt zijn.
Kinderen die glutenallergie hebben wordt gevraagd om groen/witte sjaal of muts te dragen, zodat deze piet weet dat ze daar glutenvrije kruidnoten aan kan geven.

Informatie over Huis van Sint Nicolaas:

Ook dit jaar verzorgt Stichting Sint Nicolaasteam het huis van Sint Nicolaas in de Botersteeg in Gorinchem. De kinderen kunnen een kijkje nemen in de woon/werk kamer van de Sint en  spelen in de pietenkamer. Op donderdagavonden worden er heuse pieten-disco’s gehouden. Op zaterdag 24 november kan je met de pieten ontbijten in de Vijf Zinnen. 
Voor de allerkleinste zal Sint op 2 december voorlezen en zal Karaoke piet samen met hen liedjes zingen.

Voor meer informatie: http://sintnicolaasteam.nl/de-stichting/

Programma later

  • Pieten ontbijt: 24 november

In de Vijfzinnen. De pieten zullen in hun pyjama aanschuiven om samen met jullie te ontbijten. Kaartjes kosten € 3,00 en zijn te koop bij Mooi Gorkum en vanaf 19 november  in het Huis van Sint Nicolaas.

  • Voorlees uurtje: Zondag 2 december

Zal Sint voorlezen aan de allerkleinsten. Karaoke piet zal samen met hen liedjes gaan zingen.