Wonen in een historische binnenstad is prachtig maar heeft ook beperkingen op het gebied van parkeerruimte. Op 1 januari 2019 gaan er nieuwe parkeerregels in voor de binnenstad. Dit is gedaan na onderzoek over parkeren in de binnenstad en in samenwerking met bewoners en winkeliers in de vorm van 2 parkeerpanels. Bij het nieuwe parkeren is er een verdeling in benedenstad en bovenstad.

Inloopbijeenkomsten

Voor bewoners en bedrijven uit de binnenstad zijn er twee inloopbijeenkomsten over deze nieuwe parkeermaatregelen. Op 12 november voor de bewoners en bedrijven benedenstad en op 20 november voor de bewoners en bedrijven van de bovenstad. De inloopbijeenkomsten zijn in het stadhuis en duren van 19.30 tot 21.30 uur.

Voor bezoekers van de binnenstad veranderen alleen de tijden voor betaald parkeren. Betaald parkeren start overal twee uur later; vanaf 10.00 uur. In de bovenstad geldt op zondag en ’s avonds tot 24 uur betaald parkeren.