Aande Kruisstraat nummer 4 en 6 in Gorinchem doen twee galeries mee aanhet Landelijk atelier weekend. Atelier 2vier8 en Boekhandel Cursief/Galerie de Etage. Zij zijn dan ook tijdens dit weekend ‘s middagsgeopend!

Opnr. 4 bij Galerie de Etage is werk te zien van Anja Kok. Zij zal eenverzameling schilderijen laten zijn uit verschillende periodes.Speciaal voor de open atelierdagen zijn de prijzen aangepast. Er zalkleiner werk te zien zijn met transfertechnieken in combinatie metschilderen en ook groter werk. Sommige werken ogen heel complex maarzijn bij nader inzien toch uitgebalanceerd. Er zijn mensen te ziendie zelden een gesprek aangaan. De schilderijen van AnjaKok gevenalledaagse situaties weer vermengd met een vleugje fantasie,vervreemding, eenzaamheid en het onvermogen tot liefde. Alles zal tezien zijn onder de naam Atelier Anja Kok omdat er geen mooieexpositie wordt gemaakt maar alles uit de verschillende periodeswordt neergezet. De kunstenares is beide dagen aanwezig om vragenover het werk te beantwoorden.

Bi jAtelier 2vier8 is er tijdens het landelijke atelierweekend een feestelijke opening. Om 15.30 opent dichteres Hilma Bruinsma met een speciaal voor deze gelegenheid gemaakt gedicht officieel de nieuwe expositie.

In Atelier 2vier8 hebben een aantal plaatselijke keramiek kunstenaars een uitnodiging gekregen om werk te maken met het thema herfst. Truus Beumken heeft kettingen ontworpen waarvan sommige met een heel strakke vormgeving. Soms verwijst de kleur van de kettingen naar het thema, andere keren een duidelijk figuratief bladmotief. Speciaal voor deze opening heeft zij ook nog een aantal schalen pitfire gestookt. Margreet Alting heeft o.a. prachtige schalen raku gestookt met mooie groene en rode kleurnuances erin. Ook heeft zij een robuuste vaas gemaakt waarin dezelfde kleuren terugkomen. Mirjam Büsscher maakt mooie fragiele kommetjes met een rafelrandje, elk kommetje heeft net een andere koele tint gekregen. De galeriehoudster, Janneke van der Knaap, heeft een serie kommen en schalen met het thema “herfststorm” gemaakt. Op haar wandelingen over de stadswallen van Gorinchem neemt zij natuurlijke materialen mee, zoals gevallen takjes en blaadjes. Deze gebruikt zij als inspiratiebron. In de kommen zie je elementen daarvan terug. Daarnaast is zij verliefd op berglandschappen, rotsformaties en grote keien. Het klimgebied waar zij minimaal 6 keer per jaar komt ligt in het Forêt de Fontainebleau. Deze passie zie je terug in haar collages  bestaande uit mixed media, illustraties, houtsculptures en keramiek. Janneke van der Knaap heeft voor deze expositie een aantal collages en illustraties gemaakt waarin geabstraheerde rotsen tussen het ritme van de boomstammen in het bos liggen.

Ben je in de stad op zaterdag 17 of zondag 18 november loop dan even binnen bij beide Galeries en laat je verrassen!

Atelier 2vier8 ,Kruisstraat 6

Galerie de Etage, Kruisstraat 4