Eindelijk is het zover. Twee jaar geleden verkocht Poort6 de Torenflat aan De Molen Vastgoed Beheer met de afspraak dat het gebouw niet gesloopt zou worden, maar gerenoveerd.

Tijdens de bouw in 1959

Het bleef vervolgens akelig stil rond die plannen. Nu is bekend gemaakt, dat de renovatie over twee weken van start gaat.

De opdrachtgever wil de toren van een G naar een B label brengen. Gezien de toren inmiddels 67 jaar oud is zijn er ook veel installatie en brandveiligheid problemen die zij graag willen verhelpen. Ingenieurs- en adviesbureau Heykon draagt zorg voor het gehele traject die deze toren zal doorlopen van schetsontwerp tot en met begeleiding van de uitvoering.

De kozijnen van de Torenflat worden vervangen, de isolatie wordt aangepakt en de brandveiligheid wordt verbeterd. Ook aan de binnenkant krijgt de woontoren een forse opknapbeurt. De liften worden aangepakt, net als de plafonds en de verlichting. Een van de twee balkons verdwijnt waardoor mensen een grotere keuken krijgen.

Heykon inventariseert onder meer alle brandveiligheid en installatie problemen en nemen deze mee in het ontwerp. Bovendien zorgt men ervoor dat de uitvoeringsdetails optimaal zijn en dat latere thermische of vocht problemen worden voorkomen.

Eigenlijk had de renovatie al begonnen moeten zijn op de startdatum 1 september.

Die datum is inmiddels overschreden, maar over twee weken wordt er dan toch begonnen met grondwerkzaamheden, zoals het opbouwen van de steigers.

Omdat het gaat om een forse renovatie, die gepaard gaat met de nodige overlast, krijgen bewoners een compensatie om tijdelijk elders onderdak te kunnen vinden.

Eigenlijk had de renovatie al begonnen moeten zijn op de startdatum 1 september.Die datum is inmiddels overschreden,maar over twee weken wordt er dan toch begonnen met grondwerkzaamheden, zoals het opbouwen van de steigers. Halverwege moet de renovatie voltooid zijn.

Omdat het gaat om een forse renovatie, die gepaard gaat met de nodige overlast, krijgen bewoners een compensatie om tijdelijk elders onderdak te kunnen vinden.