Bron: Unitas

De ploeg van trainer Hans Bos zit in de hoek waar de klappen vallen en komt hier tot nog toe niet uit. Afgelopen zaterdag tegen Hardinxveld speelde de Roodbroeken in de 2e helft tot aan de 63e minuut een prima pot, maar wist de achterstand opgelopen in de eerste helft niet om te buigen in een voorsprong en zo was het alsnog de thuisploeg dat er met de volle buit vandoor ging en met een 3-1 overwinning van het veld stapte.

Wederop op achterstand  

Al in de 3e minuut waren het de gastheren die snel op voorsprong konden komen, maar was het keeper Robin Linders die een inzet vanaf 5 meter wist te keren. Unitas kreeg in de 13e minuut uit een corner een mogelijkheid om de score te openen, maar de uitblinker van vandaag aan Unitas-zijde, de youngster Noam van Wijk, zag zijn schot geblokt worden door een verdediger. Een minuut later was het weer Unitas dat gevaarlijk leek te worden, nadat een pass van Floris “Floppy” Walhain bij IJsbrand van Eldik terecht kwam, maar ook hij werd tijdig geblokt. Uit de snelle counter die daarop volgde was het de thuisploeg die aan de andere kant hard over schoot. Beide ploegen waren aardig in evenwicht waarbij Hardinxveld, voornamelijk uit standaardsituaties en door fysieke strijd wat meer mogelijkheden kreeg en in de 24e minuut moest Robin Linders de bal over zijn doel tikken na een kopbal van Hardinxveld. 10 minuten later was het wel raak, nadat Hardinxveld kort daarvoor allereerts uit een corner op de paal geschoten had. Aan de rechterkant ontsnapte de rechtsbuiten en hij gaf de bal laag voor vanaf de achterlijn, waarbij de spits tijdig voor zijn man kwam en de bal van dichtbij onhoudbaar hard binnen schoot; 1-0. Unitas kreeg nog 2 mogelijkheden voor de rust, via Nabil Kadi Wahabi die een schietkans had in de 37e minuut, maar de bal helaas niet goed wist te raken. Een minuut later was een goede pass van Martin Bos op de goed weggelopen Nabil Kadi Wahabi, maar de keeper kwam tijdig uit en wist de bal in de kluts te pakken. Zo bleef het 1-0 met de rust.

Beter Unitas

Onze Roodbroeken kwamen prima uit de kleedkamer en inmiddels was Melis “Poetzay” Kocan het veld ingebracht voor Floris Walhain. Unitas ging wat meer vooruit spelen en kwam steeds beter in de wedstrijd. Na 3 minuten was het een prachtige actie van de mee naar voren gekomen Denzel Libretto die via een 1-2tje met spits Job lanting hard de bal in het dak van het doel schoot; 1-1. Unitas ging door en 3 minuten later leek er de voorsprong voor de Roodbroeken te komen, nadat Melis Kocan de bal wegstak op de wegsprintende Nabil Kadi Wahabi. Hij kwam 1 op 1 met de keeper, maar helaas schoot hij op de keeper. Aan de andere kant wist Tim Mehl de bal, na een corner van Hardinxveld, weg te werken bij de 2e paal. Unitas was in deze fase echter de sterkste en in de 56e minuut was er mooie pass van Martin Bos op IJsbrand van Eldik, die prachtig naar binnen kwam vanaf de linkerkant, maar zijn mooie boogbal over getikt zag worden door de keeper. In de 57e minuut veroverde Tim Mehl goed de bal en zette een 1-2tje op met Job Lanting. Tim schoot de bal vanaf de linkerkant hard voor, maar de bal ging maar net voorlangs zonder dat deze binnen gelopen kon worden door een Roodbroek.

Mokerslag

In de 63e minuut kwam voor de Roodbroeken de eerste mokerslag, want vanuit het niets en met enig geluk kwam de bal voor de voeten van een speler van Hardinxveld op randje 16 meter en kon hij vrij uithalen en zo de 2-1 binnen schieten. Unitas liep weer achter de feiten aan en moest de rug rechten om vandaag nog resultaat te halen. 8 minuten later werd deze hoop de grond ingeboord nadat de scheidsrechter, mede op appel van het publiek (althas zo leek het), een pingel zag in een sliding van Noam van Wijk. Deze kans werd niet onbenut gelaten door de thuisploeg en zo werd de prima 2e helft van de Roodbroeken op een vervelende manier teniet gedaan. Een kwartier voor tijd was het Hardinxveld wat met 10 man verder moest en de de staf van Unitas met 3 man, omdat er 2 man uit het veld werden gestuurd. Zo bleef de ploeg van Hans Bos alweer voor de 6e keer dit seizoen met lege handen achter.